Voitonpäivää odotellessa

Yhteiskunta

Sarkastisesti sanoen vahingonilo on ihmisen aidoimpia tunteita.

Kun Venäjän hyökkäys on epäonnistunut Ukrainassa, koko ns. länsi on asiasta iloinnut. Hyvä olisi muistaa, että ”lännen” voitto on saavutettu yksinään ukrainalaisten rohkeudella ja heidän uhrauksillaan, mutta ei siinä kaikki.

Kuten tuossa totesin, suurvalta ei virheitään myönnä ikinä, vaan takoo päätä seinään vuosia tai vuosikymmeniä. Seinään ei taota suuren ja rakkaan johtajan, vaan tavallisen ihmisen, rivimiehen, musikan (мужи́к) päätä ja niitä riittää.

Vielä ikävämpi on kysymys, mitä Putin tekee, jos musikatkin loppuvat, kovin innokkaitahan venäläiset maaorjat eivät ennenkään ole aina olleet tsaariensa oikkuja toteuttamaan.

Joukkotuhoaseista minulla ensimmäisenä tulee mieleen kaasun käyttäminen kellareihin paenneita naisia ja lapsia vastaan, tuskin Venäjän maine tästä enää mitenkään lisää voi kärsiä. BC-aseita Venäjällä on esim. tuon kirjan mukaan.

Vielä karmeampaa on twitteristä löytämäni viestiketju, joka päättyy tuohon. Saksassa pitkään toimittajana ollut Tapio Nurminen kirjoittaa: ”Useat eri lähteet väittävät, että Putin olisi jo uhannut Saksaa paljon konkreettisemmin kuin mitä julkisuudessa on annettu ymmärtää. Uhkauksissa on vahvistamattomien tietojen mukaan viitattu hyvin suoraan jopa ydinaseisiin.”

Julkaistujen tietojen mukaan Venäjä voisi käyttää ydinasetta vain seuraavissa tilanteissa:

a) arrival of reliable data on a launch of ballistic missiles attacking the territory of the Russian Federation and/or its allies;

b) use of nuclear weapons or other types of weapons of mass destruction by an adversary against the Russian Federation and/or its allies;

c) attack by adversary against critical governmental or military sites of the Russian Federation, disruption of which would undermine nuclear forces response actions;

d) aggression against the Russian Federation with the use of conventional weapons when the very existence of the state is in jeopardy.

Tätä ven. lähdettä on lännessä runsaasti siteerattu

turvallisuus

2 thoughts on “Voitonpäivää odotellessa

  1. Ikävä kyllä, kun katsoo noita neljää ehtoa niin ainakin nelosen ehdot täyttyy Ukrainan osalta mikäli annetaan Putinin tarkastella kyseisiä ehtoja. Tuskinpa Putinin rosvosakki eli nykyiset vallanpitäjät kyseistä herraa myöten paljoa välittää mikäli he haluavat tekosyyn keksiä joukkotuhoaseiden käytölle.

    Kaikki kunnia ukrainalaisille, jotka ovat pärjänneet paremmin kuin olisin itse sodan alkaessa uskonut. Uskon mahdollisen Nato-jäsenyyden säästävän monet suomalaiset sotarikoksilta. Putin ei taida pysähtyä kuin sotimalla tai riittävällä vastapelotteella.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin