Yritysten liikevaihdot ovat vuoden takaiseen nähden kasvaneet ja tulokset supistuneet

Sijoittaminen

Piksu toimitus tutki miten tähän mennessä (2.2.2023) tuloksistaan raportoineiden yritysten liiketoiminta on kehittynyt. Liikevaihdot ovat kehittyneet positiivisesti, mutta EBIT tulos näyttäisi pudonneen vuoden takaisesta.

Liikevaihdot näyttävät kasvaneen jopa inflaatiota nopeammin. Kauppa siis käy eikä liiketoiminnan voluumissa näy vielä laman merkkejä ainakaan näin vuositason muutoksia laskettaessa.

Tulosten vertailussa on käytetty EBIT voittoa, jossa on mukana operatiivisen liiketoiminnan kulut, mukaan lukien rahoitus.  EBIT mittaa viimeisen rivin nettovoittoa luotettavammin liiketoiminnan tuloksellisuutta. EBIT tuotto näyttäisi ainakin tämän lyhyen katsauksen valossa pienentyneen.

Yrityskohtaiset erot ovat erityisesti EBIT vertailun osalta suuria.  Tuloksensa kertoneita yrityksiä on vielä kovasti vähän eikä vielä ole mahdollisuutta tehdä syvälle käypiä johtopäätöksiä.  Tulokset on laskettu keskiarvoitamalla prosentuaaliset muutokset. Tämä ei ole matemaattisesti oikea tapa mutta on helppo laskea ja tulos on suuntava.

One thought on “Yritysten liikevaihdot ovat vuoden takaiseen nähden kasvaneet ja tulokset supistuneet

Vastaa

Related Posts

Sijoittaminen

Fortum

Markkinat liioittelevat aina. Pari vuotta sitten etsittiin mikroskoopilla osaketta, jolta tosin puuttui tappioitten takia PE-luku, mutta tulevaisuus näytti ruusuiselta.

Nyt ostotilaisuuksia ei huomata, vaikka ne kävelevät

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com