Yön yli Sijoitus-Invest 11-tapahtumasta

Tämän vuoden kaksipäiväinen Sijoitus-Invest-tapahtuma pidettiin Wanhan Sataman tiloissa Helsingin Katajanokalla. Maailman talouden sumuinen tulevaisuus Euroopan velkakriiseineen varjosti vahvasti tilaisuutta. Tämä näkyi etabloituneiden sijoituspalveluyritysten varovaisuutena ennusteiden ja sen myötä sijoitussuositusten suhteen. Kissat kiersivät kuumaa puurolautasta.

Isojen sijoituspelaajien äänen hiljentyessä on haastajilla mahdollisuusikkuna auki. Tässä suhteessa tilaisuuden antaman mahdollisuuden käyttivät hyväksi mm. Eufex Pankki, Navi Group ja Inderes. Ohjelman mukaan myös GeisterZähmer oli panostanut tilaisuuteen ja sen sisältöön erittäin voimakkaasti. Onnea ja menestystä teille, jotka tuotte uusia toimintatapoja, tuotteita ja mahdollisuuksia alalle. Näin rivisijoittajan silmin nyt on otollinen aika katsella ympärilleen ja harkita uusia avauksia ei vain sijoituskohteiden vaan myös sijoituspalvelutarjoajien suhteen.

Itse keskityin uusien palvelutarjoajien lisäksi seuraamaan pörssilistattujen PK-yritysten (Tecnotree, Revenio Group, QPR-Software, Turvatiimi, Affecto, Efore, Solteq, Biotie Therapies) esityksiä niiden liiketoiminnasta ja taloudellisesta tilasta. Koska suuryritykset systemaattisesti siirtävät aktiviteettiään Suomen rajojen ulkopuolelle, kantavat PK- ja onnistuvat start-up-yritykset yhä enenevässä määrin vastuuta kansakuntamme tulevaisuuden kehityksestä ja hyvinvoinnista. Tämän trendin mukaisesti me sijoittajat voisimme myös siirtää huomiotamme enemmän aloittelevien ja PK-yritysten suuntaan tukeaksemme heidän toimintaa yhteiseksi hyväksi. Vastuullinen sijoittaminen saa uuden tarkoituksen ja merkityksen.

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On