Vapaakauppa
Katselin eilen TV:tä valitettavasti. Siellä hra Stub esitteli lukuja tyypilliseen tapaansa. Mutta mitenköhän luvut pitävät yhtä totuuden kanssa? Jonkun takia ei jälkikäteen kukaan viitse tutkia miten vaikka 5 vuotta sitten olevien päättäjiemme arviot nettomaksuista pitävät paikkansa.
Toinen asia mikä pisti silmään tai oikeastaan särähti korvaan ministerimme rinnastaessa EU:n ja vapaakaupan toisiinsa. Suomella on ollut vapaakauppasopimuksia jo pitkään paljon ennen EU:ta. Suomi liittyi EFTAan, mikä oli UK:n perustama vastavoima EEC:lle ja se oli vapaakauppaalue, vuonna 1961 eli reilusti ennen EU-jäsenyyttämme. Kun Englanti liittyi EEC:n jäseneksi vuonna 1973 niin EFTA maat saivat vapaakauppaoikeudet myös EEC-maiden kanssa. Kaikki varmaan, ainakin 1960-luvulla syntyneet, muistavat EEC-vapaakauppapolemiikin 1970-luvulla. Erkki Tuomioja ei varmaan halua muistella aikaa, mutta meidän on kuitenkin hyvä muistaa kun kuuntelemme nykypolitiikkojen ulostuksia. Ne ovat täysin vailla totuuspohjaa ja historiattomia.
Ei meidän tarvitse istua pöydissä päättämässä asioita jos emme saa omia tahtojamme lävitse. EU etenee suuntaansa meistä riippumatta. On tietenkin kiva, jos kerää omaa leikekirjaansa jota voi näytellä lapsenlapsilleen, että voi olla samassa kuvassa päättäjien kanssa. Ei siitä ole kuitenkaan meille muille hyötyä vaan haittaa. Jotkut myyvät maansa päästäkseen syömään ja kaveeraamaan kuuluisten ulkomaalaisten kanssa. Juudas Isakariotkin oli päätäjän kanssa. Tapasin joku aika sitten miehen joka oli ollut samassa tilaisuudessa Adolf Hitlerin kanssa. Vaikka hän oli samassa huoneessa päättäjän kanssa ei sillä ollut vaikutusta maailmanhistoriaan. Mielestäni Kokoomuspoliitikot ovat Suomen populistisin puolue joko numeroiden kanssa tai ilman niitä. Kun poliitikko puhuu vastuusta tai Suomalaisten työstä niin on aina syytä poistaa varmistin revolverista.
Kommentit