Omat Rahat Katsaus:FED:n kyyhkyset kiihdyttävät jenkkiosakkeita – älä osta!

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta -11.5%,  alusta (27-05-2010) +72.9%

Yleistä

Positiivinen kuukausi, joskin nousua tuli vain ensimmäisenä viikkona. FED-iä tulkitaan markkinoilla tällä hetkellä niin että koronnostoja ei ole lähikuukausina tulossa. Taala onkin heikentynyt ja S&P500 noussut muita pääindeksejä enemmän. Tämä siitä huolimatta että jenkkiyritykset ovat jo valmiiksi muita korkeammin arvostettuja. Japanissa yritysten luottamusta kuvaava TANKAN-indeksi heikkeni ja inflaatio pysyy sitkeästi nollan tietämillä. 

Dollarin lisäksi myös brittipunta on heikentynyt huomattavasti. Sitä painaa Brexit-pelot. Kävi niin tai näin kansanäänestyksessä uskon suurempien pörssiyritysten pystyvän pidemmällä tähtäimellä melko hyvin virittämään koneistoaan uuden tilanteen mukaiseksi. Brexit saattaa siis olla huono uutinen Britannian taloudelle, mutta ei niinkän suuryrityksille, joilla suurella osalla on jo toimintaa useassa maassa. Markkinoilla inhotaan aina ennen kaikkea epävarmutta. Oli tulos niin tai näin, uskon vaikutusten jäävän alkupaniikkien jälkeen melko pieniksi ja lyhytaikaisiksi. Kohta voi siis olla hyvä aika ostaa brittiläisiä laatuyhtiöitä. Tähän pitää palata eriksen.

Myös Hongkongin pörssi oli hieman muita positiivisempi viime kuussa. Kiinassa alkaa olla nähtävissä talouden kahtiajakoa: Savupiipputeollisuus on vaikeuksissa, kun teknologiateollisuus ja palvelut kahittyvät hyvin. Tämä on minusta positiivinen merkki, juuri tämä on ainoa suunta jonka avulla Kiinassa vähitelleen päästään parempaan tasapainoon. Pois investointivetoisesta vientiteollisuudesta, tilalle kotimaista palvelua ja laadukkaampaa kulutustavaraa ja ruokaa.

 

Strategia:

Mitään merkittävää ei ole kuukauden ainakan strategisesti muuttunut, paitsi halvan punnan tuoma kiinnostus brittiosakkeisiin. Sieltä katsastelen seuraavaksi ostattavaa. Kiinalainen Goldwind on (valitettavasti) edellen vasta ostoslistalla. Jenkkiosakkeet ovat alipainossa, mutta taalassa noteerattuja futuureja kannattaa silti harkita euroversioiden sijaan. Taala kun luultavasti edelleen heikkenee.

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Nampack( +26%), Great Eagle Holdings(+18.9%), South32 (+18.3%)

Kuukauden Laskijat: Marubeni (-5.8%), Heiwa (-4.8%), Cherkizowo (-1.2)

Osingot: Corning, Agro-Kanesho

Salkkutapahtumat: 

Lisätty: Bakkafrost

Myyty: Corticeira Amorim. Liikevaihto ja voitto kehittyneet kohtuullisesti, mutta arvostustaso on hiipinyt jo melko korkealle. Ota rahat ja juokse!

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts