Affärsvärlden suosittaa kahta ruotsalaista osaketta

Viimeisimmässä numerossaan Affärsvärlden antaa ostosuosituksen  Axfoodille ja ÅF:lle mutta suosittaa odottamista Itab:in kohdalla.

Axfood saa ostosuosituksen pitkällä tähtäimellä. Erituisen kiinnostavaksi yritys tulle jos talouskasvu on hidasta. Yhtiöllä on hyvä kannattavuus, vahva tase ja korkea osinkotuotto. Yhtiö on kiinnostava 200 SEK kurssitasolla.

ÅF saa ostosuosituksen kurssitasolla 140 SEK. Yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet rahastaa orastavaa rakennusbuumia.  Tänä vuonna on näemme realisointivoitot ÅF kontrollista. Niistä putsttuna p/e-suhde on n. 15.

ITAB saa odota-tuomion. Vuosi 2009 oli yhtiölle raskas eikä 2010 ole alkanut paremmin.Yhtiötä rasittavat vahva ruotsin kruunu, korkeat teräshinnat ja voimakas kilpailu. Pitkällä tähtäimellä AFV näkee yhtiössä kuitenkin potentiaalia ja pitää yhtiön strategiaa hyvänä. Arvostustaso p/e-suhteella 12 ei ole kasvuyhtiölle korkea, mutta AFV kehoittaa silti odottamaan kunnes selkeitä nousun merkkejä on nähtävissä. Vioden tähtäimellä AFV näkee 30% nousupotentiaalin tasolle 95 SEK.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan