Otteita JOM Silkkitie Aasia rahaston elokuun katsauksesta

 

Salkun yhtiöt ovat nyt muutamaa lukuun ottamatta raportoineet toisen vuosipuoliskon tuloksista. Tulokset ovat olleet keskimäärin erinomaisia vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, vaikka joidenkin yritysten osalta onkin jääty analyytikkojen hyvin optimistisista ennusteista. Etenkin indonesialaiset, filippiiniläiset ja malesialaiset yhtiöt ovat yllättäneet positiivisesti, kun puolestaan kiinalaiset yhtiömme ovat hieman jääneet odotuksista.

Myös Kaakkois-Aasian talouksien BKT:n kasvuluvut toiselta kvartaalilta ovat heijastaneet yhtiöiden tuloskehitystä: Kiinan (+10,3 % verrattuna vuoden takaiseen 2. kvartaaliin) luvut ovat olleet hieman ennusteiden alapuolella, kun toisaalta Filippiinit (+7,9 %), Thaimaa (+9,1 %) ja Indonesia (+6,2 %) ovat yllättäneet markkinat positiivisesti.

Emme ole aikaisemmin kertoneet salkun yritysten arvostustasoja, joten tässä pienimuotoinen päivitys salkun keskiarvojen osalta: PE 2010 11,39x, PE 2011 9,04x, P/BV 1,60 ja osinkotuotto 1,41 %.  PE:n ja P/BV:n mukaan salkku on Aasian yleistä markkinaa 10-25 % halvempi. Kahdeksalla salkun yrityksistä P/PV on alle yksi, ja 13 yrityksellä PE ensi vuodelle on alle 10x. Osinkotuotto tosin on salkullamme alhaisempi kuin markkinoilla keskimäärin johtuen kasvuun keskittyvästä strategiastamme ja indonesialaisten yritysten alhaisesta osingonmaksusuhteesta voittoihin verrattuna. Salkun yritysten keskikoko on 1,05 mrd USD ja salkussa on parhaillaan 22 yritystä.

Elokuun puolivälissä Filippiinien paino salkussa kasvoi hetkellisesti jo ohi Indonesian, mutta Filippiineiltä kotiutettujen voittojen sekä Indonesian ostojen myötä maiden painotusjärjestys pysyi heinäkuun lopun tilanteessa. Korean ja Kiinan painoja hieman vähennettiin.

Olemme tällä hetkellä suojanneet USAn dollarin ja sen kanssa korreloivat valuutat (Hongkongin dollari, Malesian ringgit, Singaporen dollari) 74 % tasoisesti euroa vastaan, sillä emme usko lyhyellä tähtäimellä taalan kovaan vahvistumiseen. Jos Indonesian rupia otetaan huomioon, on suojaustaso 43 %. Kesäkuun alussa kasvatettu suojaustaso on tuonut rahastoon lisäarvoa euron vahvistumisen myötä.

 

www.jom.fi

Related Posts