Amerikkalaista tietoturvaa

Manning oli mies paikallaan.

 

Olin luullut, että USA:ssa käytetty ilmaisu Stalinista ”Joe-setänä” olisi ollut pelkkää propagandaa, mutta yllätyin tuossa kirjassa sitä, että Roosevelt kahdenkeskisessä viestinvaihdossa Churchillin kanssa käytti samaa ilmaisua.

Uudempi verrokki on, kun Bush sanoi Putinista katsoneensa miehen silmiin ja nähneensä sielun. Kuten huomaa, politiikassa ei aina nojata kovin syvällisin analyyseihin.

Pikkaisen hämmästyin tietoa siitä, että USA on vasta aivan viime aikoina alkanut epäillä venäläisen KGB-taustaisen tietoturvayhtiön sopivuutta julkishallinnon käyttöön. Laajemmin voisi toki kysyä, soveltuuko mikään ulkomainen firma tai ylipäänsä mikään yksityinen toimija suojaamaan julkista tietoturvaa.

Mieleen tulee myös väite siitä, että aina pyritään valmistautumaan edelliseen sotaan. CIA antanee ”farmillaan” varsin perusteellista action-koulutusta. Kuitenkin kuuluu menneisyyteen aika, jolloin CIA:n edeltäjän OSS:n agentit hyppäsivät laskuvarjoin vihollislinjojen taakse. Nykyään sitä varten on muitakin porukoita ja CIA:ssa sopisi keskittyä tietoturvaan eikä ostaa sitä halvimmalta alihankkijalta.

Joskus on jäänyt julkisuudessa mainitsematta, että tietovuotaja Manning oli arvoltaan sotamies, siis korpraalia alempi. Nykyään hän lienee sotanainen, vaikkei varmaan pystykään synnyttämään niin kuin suomalaiset miehet.

On jokseenkin uskomatonta, että Manningilla oli pääsy suunnattomaan määrään paitsi asevoimien niin myös State Departementin tiedostoja ja esteetön mahdollisuus kopioida ja siten edelleen välittää kaikkia tiedostoja. Kovin suurta pr:ää ei anna tuonkaan julkistetun videon kielenkäyttö.

Kaiken kaikkiaan ei olekaan ihme, että jopa Pohjois-Korea arvioidaan kybersodassa vaaralliseksi vastustajaksi USA:lle.

4 thoughts on “Amerikkalaista tietoturvaa

  1. Wautsi miten kaunis mies !!

    Wautsi miten kaunis mies !!

  2. Maning / Odysseus

    JV

    sulla tommonen seireeni, meillä Odysseuksen kanssa vähän toisenlaiset! Aidommat.

Comments are closed.

Related Posts

Yhteiskunta

Yksityinen sektori on hylkäämässä työntekijöiden ja työnantajien kollektiivisen vastakkainasettelun

Yksityisen sektorin työntekijät eivät koe järjestäytymistä järkevänä ja Suomessa työmarkkinajärjestöihin kuuluminen vähenee kaiken aikaa selviää Anders Kjellbergin artikkelista ”Changes in union density in the Nordic

Sijoittaminen

Koneoppimiseen perustuvaa osakevalintaa testattiin Q1 2025 aikana

Piksu toimituksen koneoppimiseen perustuva kokeilusalkku (kuva) voitti alkuvunna vertailuindeksinsä (OMX Nordic 40) noin seitsemällä prosentilla, mutta jäi silti melkein kolme prosenttia tappiolle.

Salkkuun valitaan kvartaaleittain koneoppimisen

Yhteiskunta

Noin 40% kotitalouksista omistaa keskimäärin 6000€ varallisuutta/kotitalous

Tilastokeskuksen mukaan mediaanikotitaloudella oli 96 000 euroa nettovarallisuutta. Nettovarallisuuden reaaliarvo laski 21 prosenttia edellisestä, kolmen vuoden takaisesta tilastopäivityksestä ja kansa on nyt köyhimmillään 20 vuoteen.