4 thoughts on “Mihin suomalaisiin osakkeisiin Warren Buffet sijoittaisi?”
Comments are closed.
Comments are closed.
Terveisiä Teneriffalta! Lomillakin pyörivät usein työasiat mielessä, tällä minulle jo tutulla kauniilla saarella mietiskelin nyt Donald Trumpin ansiosta kansainvälistä kauppaa ja globalisaatiota.
Jota ilman maantieteellisesti eristetty
Osakemarkkinoiden hermostuneisuutta kuvaa VIX indeksi. Se lasketaan kuukauden mittaisten osakejohdannaisten hintatason perusteella ja se kertoo osakemarkkinoiden käsityksen siitä, miten paljon USA:n Dow Jones indeksi (USA) tulee
Julistan perinteisen joulun ajan kilpailun: mistä löytyy viimeinen tämän mainion pörssivuoden tulosvaroittaja. Alisa varoitti tänään, mutta – hyvänen aika – vielä on kaksi kokonaista viikkoa
Uusien autojen myynti on yskinyt jo pitkään, kun ihmiset ovat lykänneet uuden auton hankintaa. Varsinkin taloudellinen epävarmuus ja autojen sähköistyminen on saanut monet harkitsemaan tarkasti
Ehkäpä kyse ei ole siitä mitä yritykset tekevät
Vaan kuinka terveitä yritykset ovat. Buffet käsittääkseni sijoittaa yrityksiin jotka tekevät voittoa, ovat halpoja ja joidenka bisnestä Buffet ymmärtää. Stockmann (varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa) voisi olla tuollainen yritys.
Vaatimaton osakemäärää
Kyllä minusta on pikemminkin kyse Helsingin pörssin vaatimattomasta osakemäärästä. Lähes jokaisella osakkeella on joitain erityispiirteitä. Tästä syystä myöskin OMXH-toimialaindeksit ovat käytännössä kuriositeetti eivätkä sovi toimialaseurantaan.
Stockmannin erityispiirre oli, ainakin keskustelupalstojen mukaan, Venäjän kortti.
Minusta tarkastelua osakkeiden valinnassa olisi syytä laajentaa käsittämään kaikki Pohjoismaat, silloin voisi paremmin löytyä Buffetin strategian yhtiöt. Samoin toimialaindekseissä on jo enemmän järkeä.
Kiitti kommenteista!
Omalta kohdaltani tärkein pointti on myös se, että jos oikeasti haluaa olla hyvä sijoittaja niin miksi silloin käyttää esim. kaksi tuntia päivästä siihen, että seuraa mitä joku jossain on tehnyt.
Voisin laittaa kysymyksen näin, jos haluat olla parempi kuin muut niin kannattaako silloin tehdä se mitä muut ovat jo tehneet?
Jos kuitenkin halutaan vertailla, Tesco on esimerkiksi sellainen yritys, joka voi jopa laman aikana myydä perustarvikkeita ihmisille, mutta entä jos Suomen talous flippaa pahasti ostavatko ihmiset silloin Hugo Bossin pukuja…? Siis ei se mitä Stocmann on viimeisen 15 vuoden aikana tehnyt vaan mitä se tekisi jos huonosti kävisi..
Halvalla tuotteita ja palveluja myyvät usein hyötyvät matalasuhdanteista (esim. Ryanair oli kasvattanut myyntiä). Olisiko Stockmann vai Tesco tällainen…?
No.. mutta ehkä Stockmannin ja Tescon tämän vuoden tulokset kertovat olenko väärässä, joten sitä odotellessa…
Heittoja Suomi-listalle
Jos…jos nämä olisivat listattuja Suomessa, pistäihin niihin rahani:
Ja jännää tuossa Tescossa on se, että Stokka myy joitakin Tescon private label -tuotteita, vaikka ei ole samassa kategoriassa.