4 thoughts on “RAFI-metodologia haastaa arvosijoittamisen”
Comments are closed.
Comments are closed.
Terveisiä Teneriffalta! Lomillakin pyörivät usein työasiat mielessä, tällä minulle jo tutulla kauniilla saarella mietiskelin nyt Donald Trumpin ansiosta kansainvälistä kauppaa ja globalisaatiota.
Jota ilman maantieteellisesti eristetty
Osakemarkkinoiden hermostuneisuutta kuvaa VIX indeksi. Se lasketaan kuukauden mittaisten osakejohdannaisten hintatason perusteella ja se kertoo osakemarkkinoiden käsityksen siitä, miten paljon USA:n Dow Jones indeksi (USA) tulee
Julistan perinteisen joulun ajan kilpailun: mistä löytyy viimeinen tämän mainion pörssivuoden tulosvaroittaja. Alisa varoitti tänään, mutta – hyvänen aika – vielä on kaksi kokonaista viikkoa
Uusien autojen myynti on yskinyt jo pitkään, kun ihmiset ovat lykänneet uuden auton hankintaa. Varsinkin taloudellinen epävarmuus ja autojen sähköistyminen on saanut monet harkitsemaan tarkasti
Mielenkiintoinen toimialajakautuma
Tuo fundamenttipainotteinen RAFI-indeksointi ei ole minullekaan täysin vieras tuttavuus. Sen kurssihistoria ja perusteet ovat vakuuttavia.
Painotusperusteista ne johtuu…
Mielenkiintoista…Rahoitusalojen ja rakennuksen tunnusluvut esim. kirja-arvo saattaa olla suhteessa suuria muihin yhtiöihin…
Ennalta määritelty painotus saattaa olla haitta ja hyöty. Se pitää itsekurin, mutta voi johtaa juuri vastakkaiseen lopputulokseen kuin mitä on haluttu. Tuossa juuri esimerkkina rahoitussektorin suuri paino ja siitä aiheutuva ylimääräinen riski.
Liikevaihto ja kasvu
Muutamia tässä vielä mainitsemattomia perinteisiä tekijöitä arvottaa yrityksiä ovat:
Olisipa kiva tietää mikä yhdistelmä toimii milläkin toimialalla parhaiten? Siis onko olemassa jokin optimaalinen kombinaatio kaikista erilaisista tunnusluvuista joka korreloi parhaiten yrityksen tulevaan pörssikehitykseen?
Optimointi
Itseasiassa tuossa alkuperäissessäkin artikkelissa oli liikevaihto. Jostain syytä kirjoitin sen tilalle liikearvon.
Ainahan painotuksia voi optimoida, mutta niihinkin liittyy ongelmia. Esim. yllä esimerkkinä rahoitussektorin suuri osuus ETF:n arvosta. Se kertoo pakosti ylimääräisestä riskistä…