4 thoughts on “RAFI-metodologia haastaa arvosijoittamisen”
Comments are closed.
Comments are closed.
Viikon lopussa iskenyt myyntirieha käytännössä varmisti karhu- eli laskumarkkinan toteutumisen US-pörsseissä ja monessa muussakin saman tien. Donald Trumpin kauppasodan seurauksena siitä saattaa oireiden perusteella tulla
Piksuun on lisätty Jyrkin listan mallisalkku, johon pääsee tästä linkistä:
https://piksu.net/jyrkin-lista/
Sivulla on esitetty salkun sisältö, kaikki sen tapahtumat sekä Jyrkin listan pistetilanne.
Mallisalkku on perustettu reilu pari
On murehdittu sitä, ettei Suomi tunnu pääsevän nousuun. Kun seuraa Ukrainan vireillä olevia sopimuksia jenkkihallinnon kanssa tulee mieleen, että meilläkin on useita hyviä hankkeita vireillä
Perintöveron puolesta tai sitä vastaan voi esittää monenlaisia argumentteja, niin hyviä kuin huonojakin. Kysymykseen ole yhtä selkeää oikeaa vastausta, mutta jotta aihetta koskevat argumentit olisivat
Mielenkiintoinen toimialajakautuma
Tuo fundamenttipainotteinen RAFI-indeksointi ei ole minullekaan täysin vieras tuttavuus. Sen kurssihistoria ja perusteet ovat vakuuttavia.
Painotusperusteista ne johtuu…
Mielenkiintoista…Rahoitusalojen ja rakennuksen tunnusluvut esim. kirja-arvo saattaa olla suhteessa suuria muihin yhtiöihin…
Ennalta määritelty painotus saattaa olla haitta ja hyöty. Se pitää itsekurin, mutta voi johtaa juuri vastakkaiseen lopputulokseen kuin mitä on haluttu. Tuossa juuri esimerkkina rahoitussektorin suuri paino ja siitä aiheutuva ylimääräinen riski.
Liikevaihto ja kasvu
Muutamia tässä vielä mainitsemattomia perinteisiä tekijöitä arvottaa yrityksiä ovat:
Olisipa kiva tietää mikä yhdistelmä toimii milläkin toimialalla parhaiten? Siis onko olemassa jokin optimaalinen kombinaatio kaikista erilaisista tunnusluvuista joka korreloi parhaiten yrityksen tulevaan pörssikehitykseen?
Optimointi
Itseasiassa tuossa alkuperäissessäkin artikkelissa oli liikevaihto. Jostain syytä kirjoitin sen tilalle liikearvon.
Ainahan painotuksia voi optimoida, mutta niihinkin liittyy ongelmia. Esim. yllä esimerkkinä rahoitussektorin suuri osuus ETF:n arvosta. Se kertoo pakosti ylimääräisestä riskistä…