Talouden sektoreista parhaiten pärjää terveydenhuolto

Viimeisten kolmen kuukauden aikana eri sektoreiden osakkeet ovat globaalisti pärjänneet hyvinkin eri tavalla:

  • parhaiten ovat pärjänneet terveyspalveluita tuottavien yritysten osakkeet (IXJ)
  • suurin piirtein osakeindeksin kanssa samaa vauhtia ovat laskeneet teollisuus (EXI), teknologia (IXN) ja kulutustavarat (RXI)
  • materiaalit, raaka-aineet (MXI), rahoitussektori (IXG) ja metsäteollisuus (WOOD) ovat pudonneet kaikkein eniten

Näyttäisi siltä että pahin syöksy on ainakin hetkeksi tasoittunut, mutta on mahdoton sanoa milloin ollaan pohjalla. Kenties pohja on jo saavutettu – sen tietää vasta jälkeenpäin. En silti ostaisi ylikapasiteetin kanssa kamppailevaa metsäteollisuutta.  Sen sijaan esimerkiksi kuluttajatuotteita valmistavat yritykset voisivat olla mielenkiintoisempia – niiden P/E on nyt houkuttelevan alhaalla.

Oheisessa kuvassa on Yahoo:n (finance.yahoo.com) tuottamat vertailugraafit siitä miten eri sektorien globaleja indeksejä seuraavat  iShares ETF instrumentit (us.ishares.com/home.htm) ovat kehittyneet. Noteeraukset ovat vertailukelpoisia ja kuvaavat hyvin globaaleja sektori-indeksejä.  

2 thoughts on “Talouden sektoreista parhaiten pärjää terveydenhuolto

  1. Ja lääketeollisuus ei lähde yhtä voimakkaaseen nousuun

    Lääketeollisuus on ollut turvasatama. Tämän typpiset laman aikana kestävät sektorit eivät oikein jaksa nousta sitten kun talous lähtee uudelleen käyntiin. Minä en itse lähde enää tässä vaiheessa ostamaanmaan lääketeollisuutta.

Comments are closed.

Related Posts