Sell in May

Vanha ”viisaus” kertoo, että osakesijoituksista kannatta hankkiutua eroon kesäkuukausiksi ja tämä tunnetaan mm. fraasina Sell in May and Go Away. Aiheesta näyttää kirjoittaneen vapunpäivänä mm. John Mauldin.

 
Tämä paljon tutkimuksiakin kerännyt kalenterianomalia on ongelmallinen siinä suhteessa, kuten kaikki tilastotutkimukset, että aina sopii epäillä pitääkö anomalia paikkansa juuri nyt.
a) juuri tänä vuonna
b) enää nykyaikana
c) tässä suhdannetilanteessa
 
Tässä kuitenkin eräs ajanjakso eli 37 vuotta S&P 500 indeksiä kalenteripäivittäin.
 
Standard & Poor's 37 years
 
Lähteenä on Seasonalcharts, joka tarjoaa meille eurooppalaisille mm. DAX-indeksistä vastaavan kuva, sanoin kuin DAX-yhtiöstä
 
 

 

2 thoughts on “Sell in May

  1. Pitkän salkun päällä kannattaa istua kesälläkin

    Mutta jos pelaa lyhyttä peliä, niin shorttaamalla huipuista ja longaamalla kuopista on mahdollista tehdä tiliä kesälläkin…

  2. Aikaperspektiivejä on monenlaisia

    Talvella jätin väliin sellaisissa viikon nousupyrähdyksissä myynnin, koska tiesin edessä olevan pitempääkin nousua. Toisaalta talven aikana olisi tienannut ihan mukavasti, kun vola oli niin kovaa. Nyt olen myynyt ~10 % salkusta a) kesän, b) rekyylin c) pankkien happotestien ja d) siltä varalta, että ns. sikainfluenssa äityy nyt oletettua pahemmaksi. Nousu on ollut tunnetusti kymmeniä prosentteja, joten kyllä joku rekyyli tulee, – 10% ?

    JV 

Comments are closed.

Related Posts