Asiat on hienosti, (brysselin)kaalia saa vapaasti, sitä tuottaa Kesärannan kolhoosi

Näin voisi mukailla Kekkosen ajan pilkkalaulua kun ajatushautomo The Lisbon Council for Economic Competitiveness and Social Renewal on asettanut euromaat paremmuusjärjestykseen 1) Viro, 2) Kreikka ja 3) Irlanti.
Lisbon Council on tehnyt euromaiden välisen vertailun sekä talouden terveydestä että sopeuttamisesta.

Tuossa osiossa talouden sopeutuminen PIGS maat nousevat yllättävän korkealle kuten alla olevasta listasta ilmenee.

Euro Countries Ranked by Adjustment Progress Indicator

Talouden sopeutuminen indikaattori koostuu kolmesta osasta: viennin muutos, talouden tasapainon muutos ja työvoimakustannusten muutos.

Toinen puoli eli talouden terveydettä kuvaava ranking-lista on seuraava:

Euro Countries Ranked by Overall Health Indicator

Tämä talouden terveyttä kuvaava indikaattori koostuu neljästä osasta: kasvu, kilpailukyky, talouden kestävyys ja joustavuus.

Itse asiassa raportin sanoma on paljolti itsestäänselvyys: Hyvin asiansa hoitaneet maat eivät ole joutuneet paljoakaan sopeuttamaan talouttaan eurokriisissä.
Jotain ajatusten hautomisen tasosta kertoo, että sen ohjausryhmässä on suomialaisista Esko Aho ja koko joukko ohjusryhmän jäseniä on EU:n palkkalistoilla tai EU-riippuvaisissa tehtävissä.
 

2 thoughts on “Asiat on hienosti, (brysselin)kaalia saa vapaasti, sitä tuottaa Kesärannan kolhoosi

 1. Suomi on siis huonosti asiansa hoitaneiden joukossa

   

   

  Kun PIGS maiden keskimääräinen sijoitus noissa talouden sopeuttajissa on 4 indeksiarvolla 5,9 niin parhaan luottoluokituksen AAA ryhmän maiden keskimääräinen sijoitus on 12,5 indeksiarvolla 3,1.

  Hyi Suomi, hyi.

  1. Eesti paras ?

   Eesti nayttaa olevan paras kummallakin kriteerilla (sopeutus, terveys). Kannattasiko sijoittaa Eestin osakemarkkinoille ?  

Comments are closed.

Related Posts