Asuntomarkkinoista

Asunnot ja metsä

Kuten olen ennenkin todennut, muistan erittäin hyvin, miten ilmoitus ”asuntomarkkina virkistyy” toistui useita kertoja vuodessa ajalla 1989-97. Ja kyllähän se virkistyikin – kahdeksan vuoden jälkeen. Googlehaku ”asuntokauppa piristynyt” tuottaa nytkin mukavasti osumia.

Suljetussa ryhmässä kerrottiin, miten Stadissa välittäjä oli kaupannut kaksiota – myyjän ilmoituksen mukaan halvalla (?) yhdeksän kuukautta ilman yhtäkään tarjousta. Kuulemma kauppoja ei synny kuin muutama kuukaudessa. Välittäjiä menee konkurssiin.

Tein haun Stadin yksiöistä. Selasin halvimpia, kaikissa oli isoja remontteja tulossa. Tein vastaavan haun pari kuukautta sitten Turkuun, sama tilanne.

En kommentoi itselleni sopivaa hintatasoa sen enempää, mutta 1996-97 maksoin aika monesta enintään 3000 – 4000 markkaa neliö. Silläkään hinnalla ei tulla triljonääriksi ja eläkeläiseksi 18-vuotiaana, sillä vaivaa ainakin piisaa.

Kun keväällä monikin firma maksaa osinkoa jopa n. 10 %, nykyhinnoilla sijoitusasunnoissa ei päästä lähellekään sellaista tuottoa.

7 thoughts on “Asuntomarkkinoista

 1. Mun kavereilla on asuntoja myynnissä:
  – asunto korsossa, ollut pari vuotta myynnissä
  – asunto kehä 1 lähellä pakilassa, ollut pari vuotta myynnissä
  – 250 m2 omakotitalo hirvensalmella, ollut kolme vuotta myynnissä

  Ihan oman kokemuksen mukaan voin sanoa että kauppa ei käy ja myymättömiä asuntoja on kertynyt piilevästi vähän niin kuin varastoon.

 2. Välittäjältä kuulin, että nyt on erinomainen aika sekä asunnon myymiseen, että ostamiseen.

 3. Juha

  mites vuokramarkkinat? Alaspäin siellä teilläkin?

  1. En seuraa vuokratasoa juurikaan. 3000 markan neliöhinnalla ei tarvitse tiristää viimeistä kymppiä vuokrasta, mikä kaikissa oloissa johtaa vuokralaisen vaihtumiseen. Valtaosa vuokralaisista on pitkäaikaisia ja hyväksi koettuja.

   1. opiskelijoiden vaatimustaso vapailla markkinoilla on noussut aika paljon – ilman astianpesukonetta eivät selviä.
    Olisko tässä sittenkin sitä kans.ed./historioitsija keskisarjalaisen totuudensiementä näkyvissä? 😉

 4. ”opiskelijoiden vaatimustaso on noussut aika paljon – ilman astianpesukonetta eivät selviä.”

  Nykyisissä vuokralaisissa ei ole yhtään opiskelijaa, työssä käyvät ja ymmärtävät kohtuullisen vuokran päälle.

  Keskisarja ajattelee omilla aivoillaan, siihen tyssäsi akat. ura. Tuossa on herkullinen parodia siitä, että yo:t vakavissaan väittävät suomalaisten olleen suuriakin siirtomaaherroja

  https://sarastuslehti.com/2023/09/17/somen-akatemian-selvitys-supisuomalaisen-kolonialismin-ja-rasismin-historiasta/

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne