Kiinteistösijoitusyhdistyksiä

Asuntosijoittajat ry on aika ajoin kirjoittanut Piksuunkin. Aiemmin ko. yhdistys piti Pyhäjokea mielenkiintoisena kohteena suunnitellun ydinvoimalan takia. On ehkä jälkiviisasta sanoa, että nyt sopii epäillä, tuleeko Pyhäjoelle mitään polkupyörän dynamoa suurempaa laitosta, mutta jo omana aikanaan hyvin oli tiedossa Pyhäjoen asukasluku, 3000 henkilöä. Paljonkohan siellä konkreettisesti on asuntoja myynnissä? Ydinvoimalan vakinaiset työntekijät rakentavat itselleen ok-taloja ja rakennusaikainen työvoima ei kauan asuntomarkkinoita elvytä. Riippuvuus yhdestä työnantajasta on huono asia.

Otan vertailukohdaksi 40.000 asukkaan Rauman, jolla on varsin monipuolinen elinkeinorakenne ja amk:n lisäksi yliopiston yksikkö.

Tällä hetkellä kukaan ei tunnu tietävän, mitä OL3:ssa tapahtuu. Laitos ei tunnetusti ole valmis, mutta työntekijämäärää on siellä vähennetty suuresti. Tämä on vaikuttanut kielteisesti Rauman asuntomarkkinoihin, joilla asuntojen neliöhinnat voivat olla selvästi alle 1500 euroa. Raumaa pidetäänkin taasen toisen yhdistyksen, Suomen vuokranantajien tuoreessa selvityksessä erityisen huonona kohteena.

 

 

(Merkintää muokattu myöhemmin, koska ero kahden yhdistyksen välillä ei käynyt merkinnästä alunperin riittävästi ilmi.)

 

One thought on “Kiinteistösijoitusyhdistyksiä

  1. Kumpi yhdistys?

    Siis tarkoitatko Suomen asuntosijoittajat ry:tä vai Vuokranantajat ry:tä? Ensiksi mainittu taitaa olla parin henkilön ryhmittymä, jälkimmäinen taas suurempi yhteisö, joissa vaikuttajina, yllätys-yllätys, Timo Metsola ja esim. Hypon Jouni Lehtinen.

Comments are closed.

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com