Berkshire Hathaway tuotot

Laskin, mitä olisi kasassa jos olisi sijoittanut 1000 dollaria Berkshire Hathawayhin vuonna 1965.

Keskimääräinen vuosituotto on ollut 20%. Sijoituksen arvo olisi nyt hieman yli 13 000 000.

Kannattaa huomata, että tuotosta yli 2/3 olisi syntynyt kuutena viimeisenä vuotena. Siinä näkyy korkoa-korolle vaikutuksen tehokkuus. Tämä ajatus olisi hyvä saada välitettyä niiille, joilla on vielä 40-50 vuotta säästöaikaa jäljellä ennen eläkeikää.

Tulevaisuuden tuotot eivät Warreninkaan mukaan tule olemaan samaa tasoa, mutta aika näyttää.

Laskelma löytyy alla olevasta linkistä

http://sinisaariconsulting.com/buffett.xlsx

 

 

 

2 thoughts on “Berkshire Hathaway tuotot

 1. Mikään ei ole ikuista

  Berkshire Hathawayn CEO ja Chairman Warren Buffett on nyt 87 vuotias ja firman kakkosmies Charlie Munger täyttää 1.1.2018 94 vuotta. Toki molemmat herrat ovat poikkeusyksilöitä, mutta jossain vaiheessa firmassa on edessä sukupolven vaihdos. Omaako seuraava johto samanlaista strategista silmää suurista talouden kehityskuluista ja samanlaista oveluutta esim. tulevien finanssikriisen edessä kuin nykyinen on aiemmin näyttänyt, se jää nähtäväksi. Ainakaan tulevalla johdolla ei tule olemaan samaa itseoikeutettua ja omilla huikeilla näytöillä ansaittua asemaa ja yleisön luottamusta. Itsekin Berkshireen sijoittaneena olen hieman huolissani tulevasta …

  1. Kovia poikia!

   Kiitos kommenteista. Itse olen ollut mukana vuodesta 2010 ja vuosituotto siitä alkaen on ollut vain noin 10%, olen tosin tyytyväinen siihenkin.

   Siellä on kaksi uutta salkunhoitajaa, Ted ja Todd, jotka päättävät osittain sijoituksista. En usko kylläkään, että heistä kummastakaan olisi tulossa uusi toimitusjohtaja. Warren oli ainakin viime kevään yhtiökokouksessa vielä täydessä vauhdissa ja jopa Charlie oli mielestäni aktiivisempi ja pirteämpi kuin kahtena edellisenä vuonna.

   Laskelmani tuotosta koko ajalta oli hieman yksinkertaistettu, ei se noin tasaisesti ole mennyt. Lopputulos lienee kuitenkin lähellä totuutta. Tarkat luvut löytyvät vuosikertomuksen sivulta 2, kirja-arvon nousun keskiarvo 19% ja markkina-arvon 20,8% per vuosi.

   http://www.berkshirehathaway.com/2016ar/2016ar.pdf

    

   Itse suhtaudun luottavaisesti firman tulevaisuuteen vaikka Warren ja Charlie eivät enää olisikaan mukana kuvioissa.

    

    

    

    

    

Comments are closed.

Related Posts