Börsveckan: Viisi vahvaa osaketta

Börsveckan löytää numerossa 12/2011 5 vahvaa osaketta.

Connecta on kasvu-uralla, sekä myynti että voitto kasvavat. Strategia jakaa voitto omistajille osinkoina ellei investointitarpeita ole houkuttelee myös.Kurssi ei ole juurikaan muuttunut vuodena aikana , ja p/e-suhde vuodelle 2010 on nyt noin 15. Olettaen yhtiön liikevaihson kasvavan 15% tänä vuonna ja katteen nousevan 11.5% jää p/e alle 11.Börsveckan suosittelee ostoa.

Cybercomin osaketta painaa alan vaikeudet. Lisäksi yhtiön tase on heikko. Kurssilaskun jäljiltä markkina-arvo on 680 MSEK, jonka lisäksi velkaa löytyy 130 MSEK ja goodwilliä 924 MSEK. Koska suuri osa asiakkaista onvat telekom-puolella Börsveckan ei näe voimaksta kasvua tänä vuonna, mutta säästötoimet kasvattavat katetta. EPS-ennuste tälle vuodelle on 2 SEK, eli p/e 10.5 kurssitasolla 19.60 SEK. Lehdne mielestä ei kovin halpa.

ÅF on lähtenyt yritysostoihin ja se voi tuottaa tulosta kun voimakkain kasvu alkaa tällä jälkisyklisellä alalla. Energy-liiketoiminnalle odotetaan kasvupyrähdystä turvallisuusanalyyseistä Japanin ydinturman jäljiltä. ÅF:n vahva tase mahdollistaa yritysostojen jatkamaisen, jolloin kasvutavoite on saavutettavissa. Tulevaisuus saa näyttää päästäänkö 10% katetavoitteeseen. Lehden ennusteenmukaan  p/e-suhde jää vaatimattomalle 12 tasolle.

Readsoft on myötätuulessa, markkinakasvu jatkuu hyvänä. Pörssi ei tätä ole täysimääräisesti hinnoitellut kurssiin. Varovainen ennuste antaa EPS 1.60 SEK tänä vuonna 0.25 lisää 2012. Silloin p/e on vaivaiset 8.3. Yksi selitys on että tavoitteista on jääty ennenkin. Toimitusjohtajan vaihto on sekä riski että mahdollisuus.

Vitrolife kasvaa kannattavasti ja lisää markkinaosuuttaan. Pörssissäkin tämä onhuomattu ja osakekurssi on taivaissa. Lehti suosittaa odottamista, 32-33 SEK on realistisempi kurssitaso.

Acando on parantanut kannattavuuttaan tehostamistoimillaan Tärkeimmillä markkinoilla, Ruotsissa ja Saksassa sekä Suomessa  ja Britanniassa kaikki on hyvin. Vuodelle 2011 Börsveckan ennustaa 15% myynnin kasvua ja 8% katetta, eli 135 MSEK kokonaiskatetta. 100 MSEK kassavarat huomioiden p/e-suhde on 10.8. Tämä on houkutteleva taso, mutta lehti suosisi silto Connectaa.

Sweco selvisi laskusuhdanteesta hyvin ja on nyt hyvissä asemissa. Arvostustaso on hieman alan keskiarvoa korkeampi, mutta ei liian korkea hyvät näkymät ja vahvaan taseen huomioiden. Lisääksi yhtiöllä on antelias osinko- ja osakkeiden takaisinosto-politiikka. Vuoden 2011 tulesennusteen mukaan p/e-suhde on 14, ei kovinkaan orkea hyvät näkymät huomioiden.

Haldexin tähti on hiipunut. Kasvavat volyymit yhdistettynä säästöihin parantavat kannattavuutta, mutta konsernistä myyty kasvukone, Traction Systemsin nelivetojärjestelmät. Jäljelle jääneet osat eivät innosta vaan lehti antaa odota-suosituksen.

 

Related Posts