Brittiläisiä osakeideoita

Koska punta on heikentynyt euroa vastaan on aika katsastella punnassa noteerattuja osakkeita. Alla valikoima osakkeita joissa yhdistyy p/e< 15, price/cashflow<10, osinkotuotto>2% ja EPS vuosikasvu>5%. Toisin kuin USA:n markkinoilla tuntuu saarivaltiossa löytyvän helpommin kriteerit täyttäviä yhtiöitä (85 kpl), joten alla on vain valikoima minua eniten syystä tai toisesta miellyttäneistä (lähde FT.com)

Yhtiö p/e Price/cashflow Osinkotuotto EPS kasvu%
H&T group (www) 6.7 5.4 3.9% 68%
Hargreaves Services (www) 7.1 3.7 2.4% 32%
Firstgroup (www) 7.4 1.8 12.3% 13%
Hogg Robinson Group (www) 7.6 4.4 3.9% 10%
Tullett Prebon (www) 8.5 7.5 5.6% 6%
Stagecoach Group (www) 9.5 5.3 2.7% 13%
City of London investment (www) 9.8 9.9 8.1% 13%
J Sainsbury (www) 10.2 5.6 5.0% 11%
Tesco (www) 10.5 6.8 5.0% 8%
Kingfisher (www) 11.2 7.9 3.5% 13%
WH Smith (www) 11.2 7.5 3.8% 14%
Smith&Nephew (www) 13.4 9.3 2.4% 19%
Hilton Food Group (www) 13.0 6.4 3.6% 11%

 

Listalta löytyy pari yleisten kulkuvälineiden operaattoria (Stagecoach ja Firstgroup). Nämä ovat osittain halpoja syystä koska brittien kilpaillutustilanne on hyvin sekavassa tilassa, mm kilapilutuksia on peruttu yms. Kassavirrat näyttävät toisaalta vahvoilta.

Listalla on myös päivittäistavarakauppaa, mm jo salkusta löytyvä Tesco ja Sainsbury. Näistä Tescolla on suurempi osuus myynnistä brittien ulkopuolella. Molemmilla on kunnon osinko ja meikäläisttäin kohtuulliselta tuntuva kurssitaso. Vähittäiskauppa edustavat myös rautakauppa Kingfisher ja kirjakauppa WH Smith. Kirjakaupassa taitaa olla edessä kuihtuminen, kun elektorniset kirjat vähitellen syövät markkinoita, mutta onko viimeiset mehut vielä puristettavissa?

Finansialaa edustavat Tullett Prebon ja City of London Investment PLC. Edellinen edustaa työkaluja instituutioille, toinen sijoitusyhtiöitä.

Smith&Nephew edustaa terveysalaa haavanhoito- ja ortopedia-tuotteilla. 

Hilton Food Grooup on lihanpaakkaajaa (lähteekö kohtaa laukkaan?).

Kaikkein eniten kuitenkin minua kiehtoivat:

  • H&T group. Panttilainaamoja, kullan ostoa… Jos päivittäistavarakauppa rykii, niin sitten tämä ihmisten raha-huolista tienaava yritys porskuttaa. Ostan!
  • Hargreaves services. Kaikkien bulkkitavaroiden kuljetusta, hiiltä, roskia. Kasvu hyvää, jotakin hämminkiä belgialaisessa tytäryhtiössä, mutta tämä lienee kooltaan pieni ongelma. Ostan!
  • Hogg Robinson. Yritysmatkojen varauksia ja kustannusseurantaa. Yhtiöllä on skaalaetuja toimiessaan mailmanlaajuisesti. Viime aikoina näkyy yritysmatkojen väheneminen, jota on kompensoitu kustannuksia karsimalla. Pitkällä tähtäimellä riskinä on "tee se itse"- varaukset netin kauttaa ja yhä tiukemmat matkustusbudjetit jotka voivat siisrtää yritysmatkustamisen jopa halpalentoyhtiöihin. Säästöpaineet voivat toisaalta olla myös plussaa, jos ulkoistaminen matkanvarauksissa kasvaa entisestään. Seuraavaksi ostojonoon.

 

Punta saattaa olla vastakin paineessa, joten valuuttakurssisuojausta voi harkita punnan yhteydessä.

 

Related Posts