Cisco – internet-talouden menestyjä ja indikaattori

Kalifornialainen Cisco Systems perustettiin 1984 liikeidealla kehittää ja myydä pakettiverkkoteknisiä (ethernet) tuotteita. 80-luvun lähiverkkojen rakentaminen yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa loi kasvupohjan ja kansainvälisti Ciscon. Yrityksen johdossa oleva John Chambers on yksi maailman arvostetuimmista yritysjohtajista, joka on luotsannut Ciscon kasvun ohella jatkuvaan uusiutumiseen ja kaiken tämän erittäin kannattavasti! Yhtiön käyttökate on tinkimättömästi 25% ja nettotulos 20% luokkaa vuodesta toiseen.

Ciscon uusiutuminen ja osittain kasvu tapahtuvat tarkkaan harkituilla yritysostoilla ja ostetut yritykset liitetään emoyritykseen taiten niin, ettei niiden henkilöstön motivaatio ja luomisvoima katoa. Yhtiö on kasvattanut liiketoimintansa lähiverkoista maailmanlaajuisiin runkoverkkoihin sekä viime vuosina laajakaistaverkkojen päälle rakennettaviin "kollaboraatio"- ja videoratkaisuihin.

Tietoliikenneverkon merkitys kansainvälisessä taloudessa kasvaa edelleen. Internet-, pilvi- ja mobiilipalvelut tarvitsevat suurikapasiteettisen ja varmatoimisen verkon käyttäjän ja sovellusten välille. Perinteiset erillisverkot, kuten TV-lähetysverkko, siirtyvät enenevässä määrin yleiseen pakettiverkkoon, mikä edelleen kasvattaa Ciscon edustamaa markkinaa.

Ohessa Ciscon kvartaalitulos ja Bloombergin analyysi. Ciscon lähes 50 MUSD:n kassa mahdollistaa tulevaisuudessa mielenkiintoisia yritysjärjestelyjä, kuten Nokia Siemens Networksin mobiilin 4G-teknologian ostamisen. Se, että Ciscon myynti kasvoi Amerikka-alueella 5% ja Aasia-alueella 7%, kun taas Eurooppa-alue jäi kasvutta, osoittaa Euroopan kriisin vakavuutta; Cisco kun toimittaa ratkaisuja, joiden päälle tulevaisuuden talous ja hyvinvointi rakentuvat.

One thought on “Cisco – internet-talouden menestyjä ja indikaattori

  1. Viiden vuoden grafiikasta

    kun katsoo, niin laskevat huiput: 34, 27 ja 20. Kaksi kertaa pohjat 15. Mikä mättää?

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä