Dividend

Tässä dokumentissa Eurexchangesta

kohdassa kolme sanotaan, että ” Underlying index Dow Jones EURO STOXX 50®Index Dividend (Dow Jones EURO STOXX 50® DVP).
Tässä dokussa dokussa stoxxin sivuilta on kerrottu kuinka lasketaan indeksi. Kappaleessa 3.1 on kerrottu miten lasketaan osingon määrä ja kappaleessa 3.2 on kerrottu miten siitä johdetaan (DVP=DA/D), missä DA osinko ja D on hintaindeksi.

Korkea osinkotuotto tarkoittaa, että markkinat eivät luota yrityksen tulevaisuuteen. Jos luottaisi niin hinnat olisi korkeammat. Tuossa liitteenä olevassa kuvassa laitoin osinkofutuurien vuosien 2012-2017 arvot. Huomataan, että tuo ero alkoi kasvamaan vuoden 2010 puolesta välistä. Jos katsotaan parhaita osingon maksajia niin http://www.stoxx.com/indices/index_information.html?symbol=SD3E niin siellä on selkeä yliedustus vakuutus- ja pankkiyrityksillä. Niiden loistavaan tulevaisuuteen ei luoteta. Huomataan, myös, että ei indeksi mene DAXin kanssa samaan tahtiin, dax nousi koko vuoden 2010, mutta osinko-odotukset aina välillä rojahtivat.

Related Posts

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com