EToron pörssilistautuminen

Sijoittaminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat tuottojasi suuresti etkä kykene saavuttamaa korkeinta potentiaaliasi. Kaupankäyntialustoista puhuttaessa tulee varmasti ensimmäisenä mieleesi pankkien omat tarjonnat, joita sinulle on useaan otteeseen pyritty myymään. Nämä eivät kuitenkaan valikoimaltaan tai kustannuksiltaan kykene millään tavalla kilpailemaan todellisten sijoitussovellusten ja kaupankäyntialustojen kanssa.

Mikäli puhumme maailmanlaajuisesti suosituimmista kaupankäyntialustoista, on kiistaton fakta, että eToro on tällä listalla varsin hyvällä sijoituksella. Tämä ei ole mikään ihme, kun otetaan huomoon se, että eToro tarjoaa markkinoiden edullisimmat kaupankäyntikulut niin osakkeissa kuin monissa muissakin sijoitusmuodoissa. Suorissa osakkeissa eToro nimittäin on täysin kuluton. Tämä tarkoittaa sitä, että kykenet suorittamaan suoria osakeostoja ilman minkäänlaisia välityspalkkioita, ja saat tällöin itsellesi kaiken hyödyn. Siksi eToro onkin globaalisti erittäin suosittu, ja etenkin uusien sijoittajien suosiossa helppokäyttöisyytensä ja edullisuutensa vuoksi.

EToro julkistuu

Artikkelin pääpisteenä on kuitenkin eToron suuri päätös listautua pörssiin julkisen kaupankäynnin kohteeksi. Tämä päätös tarkoittaa sitä, että eräs yksityissijoittajien suurimmista työkaluista on itse pääsemässä pörssiin, mahdollistaen heidän osakkeidensa ostamisen kenelle tahansa. Tämä on erinomainen uutinen riippumatta siitä, käytätkö itse eToroa vai jotakin muuta välitysalustaa, sillä joka tapauksessa pystyt hyötymään eToroon sijoittamisesta. Suosittelemme kaikille lukijoillemme vahvasti Sijoitusrahastot.org katsaus eToroon lukemista. Tästä artikkelista löydät vastauksen moniin kysymyksiisi tähän sijoituskohteeseen liittyen.

Monet kokeneet sijoittajat ja etenkin listautumisantien konkarit ovat sitä mieltä, että eToron kaltainen globaalisti menestynyt kaupankäyntialusta kykenee tarjoamaan suurta hyötyä jokaiselle siihen sijoittavalle. Tälle sijoituskohteelle povataan varsin agressiivista kasvua, sen käyttäjäkunnan kasvaessa suorastaan räjähdysmäiseen tahtiin ja yhä useamman uuden sijoittajan kääntyessä tämän välityskuluttoman alustan puoleen suorissa osakeostoissaan. Alustan tarjoama laaja valikoima yhdessä edullisten kustannusten kanssa on saanut myös monet jo muilla alustoilla aiemmin kauppaa käyneet siirtymään tälle alustalle.

5 thoughts on “EToron pörssilistautuminen

 1. En ole Etorosta aivan näin innostunut. Ongelmia tulee esimerkiksi ulkomaisten osinkojen verotuksessa kun eToro perii 30% lähdeveron kaikista. Myös 5 euron nostopalkkio on sellainen kulu, jota en aivan ymmärrä?

 2. Tämä artikkeli vaikutti vahvasti mainokselta. Listattiin paljon positiivisia väitteitä ilman kritiikkiä.

  Jos haluaisin kokeilla sijoittamista ensimmäistä kertaa, varmaan testaisin tällaista ’kulutonta’ ja helppoa ratkaisua. Pitkään sijoittaneena en tuonne isompia rahoja vielä laittaisi.

  1. Niin taitaa olla. Pakolliset kulut pitää maksaa.

 3. Kokeilin edullista välittäjää nimeltään Lynx. Ihan kiva käyttöliittymä.
  Hankalaa oli se, että ei kauppaa tehdessä nänyt tarjoustasoja. Olisi pitänyt ostaa kohtuu hinnakas lisäpalvelu että olisi nähnyt reaaliaikaiset noteeraukset. Ja kun ei nähnyt tarjoustasoja niin tuli tappioita siitä että tuli tehtyä väärän kokoisia tarjouksia ja sopimattomaan hintaan.
  En ostanut lisäpalveluna reaaliaikaisia kursseja vaan vaihdoin takaisin Nordnettiin. Siellä näkee tarjoustasot ja ainakin suomalaisten osakkeiden osalta se toimii.

 4. Kaikissa välittäjissä on hyvät ja huonot puolensa. Nordnet on hyvä Suomen ja Ruotsin osakkeille. Hinnat kohtuulliset ainakin jos on Private Bankingin piirissä. Kohtalaisen hyvä käyttöliittymä ja toimittaa tiedot verottajalle (saattaa kylläkin olla virheitä ja puutteita tiedoissa).

  DeGiro on toiminut hyvin amerikkalaisille osakkeille. Välityspalkkio vain murto-osa Nordnetin vastaavasta. Reaaliaikaiset kurssit ilmaiseksi, myös USA. Enemmän markkinoita tarjolla kuin Nordnetissa.

  Haittapuolena se, että ei avaa omaa arvo-osuustiliä, edullisten palkkioiden vastineeksi suostun antamaan osakkeeni lainattavaksi ja ei toimita tietoja verottajalle (tosin sieltä voi tulostaa vuosiyhteenvedon, jonka voi laittaa veroilmoituksen liitteeksi ja jonka tiedot ovat pitäneet hyvin paikkansa).

Comments are closed.

Related Posts