EU:lle Siesta-rahasto?

Photo by photographer Joshua Sherurcij

 

Saksan hallituksen ja EU:n komission hanke eurooppalaisesta valuuttarahastosta EMF:stä (European Monetary Fundista) on kohdannut vastarintaa jopa Saksan omassa keskuspankissa.

Myös Jyrki Katainen kiirehti jo torjumaan hankkeen, jonka suunnittelussa Olli Rehnkin on mukana.

Kun Suomi tunnetusti on EU:n mallioppilas, kai meidän velvollisuutemme olisi auttaa niitä EU:n maatovereitamme, joilla on hauskempaakin tekemistä kuin jostain tylsästä vakaussopimuksesta murehtiminen.

Paljon on kiinni siitäkin, miten asia esitellään. Joku EMF ei käsitteenä aukea paljon kenellekään, mutta miltä kuulostaisi vaikkapa EU:n Siesta-rahasto?

 

One thought on “EU:lle Siesta-rahasto?

  1. Ei tässä vielä kaikki…

    Nythän suunnitellaan valtionvelkakirjojen lyhyeksimyyntikieltoa. Näyttää siltä, että kaikki keinot pitää saada käyttöön, jotta valtiot voivat velkaantua vapaasti… Hegderahastot tuntuivat olevan niitä harvoja, joita euromaita, koskeva budjettikuri enään tuntui kiinnostavan…

Comments are closed.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com