Euro jatkaa vahvistumistaan

Euron vahvistumista ei viime aikoina ole mikään pysäyttänyt. USD, jenu ja punta ovat heikenneet. Tuntuu siltä että voimakkaimmat ajurit tähän ovat odotukset korkopolitiikasta. Euroalueella nähtiin jo koronnosto ja seuraavaa odotellaan. Taala- ja punta-puolella ensimmäisiä korotuksia saadaan vielä odottaa melko pitkään.

  USD GBP AUD SEK HKD SGD NOK JPY
eur/valutta vs liukuva ka 8.00% 3.82% -0.02% -0.02% 7.77% 3.73% -0.62% 6.09%
Kurssimuutos 2 vko 2.76% 0.89% -1.25% -0.58% 2.67% 1.24% -0.33% 0.25%
Kurssimuutos 1 vko 2.01% 1.10% -0.01% 0.28% 2.00% 1.22% -0.38% 1.19%

Vahvoina jatkavat kruunut sekä Australian taala joka on perinteisesti ollut suosituu Carry-trade valuutta. Eli lainataan halvalla korolla esim japanista ja sijoitetaan korkeammalla tuotolla Australiassa.

Oma strategiani on nyt nostaa amerikkalaisten ja japanilaisten arvopaperian osuutta salkussa (kun halvalla saa). Viime vuonna vastaavan heikouden aikana strategia tuotti hyvin, mitenköhän tällä kertaa?

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com