Vappuna alkaa pörssikesä jolloin kurssit matavat

Olemme aina viettäneet kevään juhlaa silloin kun lämpö saapuu ja on aika iloitteluun ja vapaaseen yhdessäoloon. Kevään juhlalla on ollut monta nimeä (Helavalkeat, Beltane juhlat,..), ajankohta on vaihdellut ja myös hyväksyttävä syy (abbedissa Valburg:n juhla, työväen juhla, Filipuksen muistopäivä…) on aina osattu keksiä, mutta aina on ilolle ollut aihetta, kun kevät saapuu. Juhlaa ei ole estänyt edes Suuriruhtinaamme Aleksanteri I kevätjuhlan viettoa koskeva kielto vuonna 1820. Mikään ei ole estänyt meitä olemasta onnellisia yhdessä kun kevät saapuu.

Vappua Helsingin Ullanlinnalla

Ja olemme aina kokoontuneet yhteen lähimpiemme kanssa; meidän oman porukkamme. Kuka on etsiytynyt punalipun alle ja kuka taas valkolakkien pariin. Olemme etsiytyneet niiden seuraan, joiden joukosta löydämme kumppanimme ja lähimpämme. Vappu onkin aina heijastanut yhteiskunnan rakennetta, yhteiskuntaluokkia ja sosiaalisia ryhmiä erinomaisen hyvin. Vappuna me tunnustamme väriä. 

Sijoittajalle vappu on vapautumisen aikaa. Pörssikurssit matavat yleensä paikallaan kesällä aina vapusta elokuuhun. Näin tapahtuu noin kahdeksana vuotena kymmenestä. Niinpä sijoittajat alkavat Vapusta alkaen vapautua työstään muiden askareiden pariin. On aika jättää käyrät ja numerot vähemmälle ja keskittyä kaikkeen siihen, mihin elämä on meidät luonut.

2 thoughts on “Vappuna alkaa pörssikesä jolloin kurssit matavat

 1. SP 500 tuotto eri kuukausina

   

  CXO Advisory sivustolla on kalenterikuukausittain esitettynä miten keskituotto on kehittynyt.

  Trading Calendar pääsivulla on koko vuoden pörssipäivien keskituotto ja jo siitä näkyy, että kevääseen noin 85.-95.  pörssipäivään asti pörssi kehittyy vauhdikkaasti, vapusta syksyyn kurssikehitys on olematonta ja nousu jatkuu syksyllä vuoden loppuun.

  Näin siis keskimäärin 20 vuoden aikana. Mutta mielenkiintoista olisi tietää ne poikkeukselliset vuodet ja löytyykö jokin yhteinen selitys sille miksi ”Sell in May” ilmiö ei tapahtuisi.

  Pekka

  1. Tuskin vielä kiire

   Sell in May saattaa olla viisas ratkaisu tänäkin vuonna, mutta itse en ainakaan vielä hätäile, sillä dropin pohjakosketus saatiin vasta maaliskuun puolivälissä, joten nousua on kertynyt kuutisen viikkoa. Trendi on nyt sen verran hyvävoimaisen näköinen, että voi kestää hyvinkin toukokuun loppuun ja kesäkuun puolellekin, sillä mt-trendin normaali mitta on 8-12 viikkoa, silloin kun markkina on trendissä eikä markkinahaarukassa (trading range).

   Toki jos vaikka toukuun puolivälissä oleva EU-kokous ei saa tukipakettia kasaan, niin markkina voi kääntyä siinä kohtaa jo. Olisihan trendillä siinä kohtaa jo 8 viikkoa kasassa, joten silloin on syytä jo olla varuillaan. Palaan asiaan tarkemmin blogeissani.

Comments are closed.

Related Posts