Euro vai ei?

Monia eurooppalaisia mietityttää, onko valuuttaliitto vielä pelastettavissa vai olisiko nykymuotoiselle eurojärjestelmälle vaihtoehtoja. Suomen Perusta -ajatuspaja on osallistuu tähän Euroopan tulevaisuutta käsittelevään keskusteluun kokoamalla yhteen kymmenen merkittävän suomalaisen vaikuttajan ajatukset Suomen vaihtoehdoista Euroopan unionin ja eurojärjestelmän suhteen.

Kirjassa julkaistaan monia Piksussakin esillä olleita pohdintoja. Piksu toimituksen Henri Myllyniemi on yksi kirjan kirjoittajista ja taustahahmoista.

Kirja oli minulle iloinen lukukokemus. Kirjan artikkelit ovat vahvasti kantaa ottavia ja terävästi perustellut, asialliset ja faktoihin perustuvat mielipiteet, ovat hauskaa luettavaa. Kirjoittajat ovat todellakin pistäneet itsensä likoon ja sen huomaa. Teksti on innostunutta ja innostus tarttuu helposti myös lukijaan.

Hyvän kerronnan ohella "Euro vai ei?" kirjasta löytyy eurojärjestelmän kehittymiseen liittyvät faktat asiayhteyksiinsä ankkuroituna.

Kun aiheena on keskustelu eurojärjestelmän vaihtoehdoista niin ymmärtää hyvin, että ratkaisut sisältävät järjestelmän vahvaa kritiikkiä. Eurojärjestelmä ei ole toiminut kitkattomasti ja sitä on paikattu toimilla, jotka tarpeetomasti murentavat valtiollista suvereniteettia. "Euro vai ei?" punnitsee haittoja ja saavutettuja etuja ja etsii vaihtoehtoisia toimintatapoja.

"Eurokriittiset voimat kasvavat jopa Saksaa myöden […]. Suomelle parhainta olisikin siirtyä käyttämään kansallista valuuttaa"   /Henri Myllyniemi

"Euro voi selvitä, mikäli Saksa suostuu jakamaan kriisimaiden kustannuksella saamansa hyödyn tulonsiirtoina takaisin kriisimaille"  /Henri Myllyniemi

Kirjan voi ladata PDF tiedostona.

Related Posts