Financial Times:n mukaan Trumpin paluu olisi paljon hänen ensimmäistä kauttaan kauheampi

Kevyttä

Financial Times uutisoi, että Trumpin paluu olisi paljon huonompi ”globaalille lännelle” kuin hänen ensimmäinen kautensa. Vuonna 2020 Joe Biden kampanjoi aiheesta, että Trump oli poikkeama; hän ei heijastanut Amerikan todellisia arvoja. Tuo uskonkappale menettäisi merkityksensä Trumpin toisen kauden myötä. Amerikka olisi valinnut hänet uudelleen silmät auki.

Ei ole mitään järkeä teeskennellä, että mies, joka uskoo, että kaikki hänen häviämänsä vaalit ovat väärennettyjä, että oikeusjärjestelmä on mätä ja korruptoitunut ja että hänen poliittiset vihollisensa kuuluvat vankilaan, uskoo demokratiaan. Kuten Robert Kagan vakuuttavasti esittää Washington Postissa, Trump astuisi virkaan suunnitelman ja tiimin kanssa sen toteuttamiseksi. Hänen päämääränsä on diktatuuri.

Tuomioistuimet ja vapaat tiedotusvälineet eivät ole saaneet Trumpia tilille kun hän oli poissa vallasta.  Heillä tuskin on toivoa saada häntä vastuuseen sitten kun hän on vallassa. Trumpin mahdollisen uudelleenvalinnan jälkeen maailman täytyy olettaa, että Amerikka on pysyvästi muuttanut kurssia.

Financial Times pelkää että Trumpin mahdollinen toinen valtakausi toisi mukanaan:

  • Yhdysvaltain vetäytymistä liittolaistensa suojelemisesta
  • Liittolaisten (Australia, Korea, Japani,…) mahdollisen ydinaseistautumisen ja sen seurauksena aiheutuvan laajemman ydinaseistautumisen (Etelä-Afrikka, Iran,…)
  • ….

Maailman on vaikea varautua tämän suuruiseen muutokseen. Ei ole varmaa turvaa siellä eikä täällä eikä edes täällä Suomessa.

Related Posts