Neljä parasta vinkkiä pienikorkoisen lainan saamiseen

Talous Yhteiskunta

Pienikorkoinen laina tarkoittaa sellaista lainaa, jossa korko on mahdollisimman alhainen. Yleisesti ottaen alle 10 prosentin korkoa voidaan pitää hyvänä korkotasona vakuudettomassa lainassa. Vakuudellisessa lainassa korko on usein tätäkin alhaisempi.

Korko vaikuttaa suoraan lainan takaisinmaksuun ja kuukausierän suuruuteen. Mitä pienempi korko lainassa, sitä vähemmän maksat kuluja pitkällä juoksulla.

Pienikorkoisen lainan löytäminen voi olla helppoa ja vaivatonta, kun kilpailutat eri pankit ja lainantarjoajat. Kilpailuttamalla pankit voit selvittää nopeasti, mistä pankista löytyy sinulle paras korkotarjous pienellä korolla.

On tärkeää kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, lainasummaan, kuukausierän määrään ja laina-aikaan, kun haluat löytää mahdollisimman pienikorkoisen lainan.

Tässä artikkelissa tarjoamme neljä hyödyllistä vinkkiä, joiden avulla voit varmistaa, että saat mahdollisimman pienikorkoisen lainan.

Todellinen vuosikorko määrittelee lainan kokonaishinnan

Kun etsit pienikorkoista lainaa, on tärkeää kiinnittää huomiota ennen kaikkea lainan todelliseen vuosikorkoon. Se sisältää sekä lainan nimelliskoron (eli lainalle asetetun hinnan) että muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun.

Pienikorkoinen laina löytyy vertailemalla lainojen todellisia vuosikorkoja. Jokaisen lainantarjoajan lainatarjoukset ovat erilaisia ja yksilöllisiä. Lainantarjoajan tekemä lainatarjous korkoineen riippuu aina hakijan taloudellisesta tilanteesta ja siitä, millainen riski hakija on pankille. Mitä korkeampana riskinä pankki hakijan näkee, sen korkeampi on myös hakijalle tarjottu lainan korko.

On olemassa muutamia vinkkejä, joiden avulla voit saada mahdollisimman alhaisen koron lainaan. Alla esittelemme neljä hyödyllistä vinkkiä.

Vertaile tarjouksia

Kaikista tehokkain tapa saada mahdollisimman edullinen ja pienikorkoisin laina on vertailla erilaisia lainatarjouksia. Jokaisen lainantarjoajan tarjous on erilainen, joten ainoastaan kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, että löydät pienikorkoisen lainan asiallisilla lainaehdoilla.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä lainahakemusta jokaiselle lainantarjoajalle erikseen, vaan voit kilpailuttaa ja vertailla lainantarjoajat lainanvertailun avulla. Lainavertailussa täytät yhden ilmaisen hakemuksen, jonka jälkeen lainapalvelu lähettää hakemuksesi kaikille yhteistyökumppaneilleen ja voit saada useita lainatarjouksia jo muutamassa minuutissa.

Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota paitsi todelliseen vuosikorkoon, myös lainan takaisinmaksuaikaan, lisäominaisuuksiin ja kuukausittaiseen lyhennyssummaan.

Tarjoa vakuuksia

Vakuudettomat lainat ovat aina kalliimpia kuin vakuudelliset lainat, sillä vakuudeton laina on pankille suurempi riski. Jos pystyt tarjoamaan pankille vakuuksia lainaa vastaan, voit onnistua alentamaan lainan nimelliskorkoa ja sitä kautta myös lainan todellista vuosikorkoa.

Vakuudeksi käyvät esimerkiksi kiinteistöt, tontit ja tietynlaiset rahastot ja säästötilit. Netin kautta vakuudellisen lainan hakeminen ei aina onnistu, joten sitä varten saatat joutua käymään konttorilla.

Ota rinnakkaishakija

Pankin riski alenee, kun lainahakemukseen lisätään rinnakkaishakija. Tyypillisesti etenkin yli 10 000 euron lainahakemuksissa rinnakkaishakijan lisääminen voi auttaa sekä lainan saantimahdollisuuksissa että alhaisemman koron saamisessa.

Huomaa, että myös rinnakkaishakijan tulee täyttää lainavaatimukset. Toisin sanoen myös rinnakkaishakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua Suomessa ja omata puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Rinnakkaishakija on vastuussa lainan takaisinmaksusta yhtä paljon kuin sinäkin.

Valitse oikea lainatyyppi

On tärkeää myös muistaa, että lainatyyppi voi vaikuttaa jonkin verran lainan korkoon. Yleensä pienlainat ja pikavipit ovat esimerkiksi korkojensa puolesta kalliimpia kuin luottokortit tai kulutusluotot.

Mieti siis tarkkaan, millainen lainatyyppi sopii omaan tarkoitukseesi.

Näin pienikorkoinen laina voidaan hakea tilille

Pienikorkoisen lainan hakeminen tilille on yksinkertainen prosessi etenkin lainoja vertailevan palvelun kautta. Voit saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, mikä helpottaa lainojen vertailua.

Näin aloitat pienikorkoisen lainan hakemisen:

  • Pyydä lainatarjous lainoja vertailevan palvelun kautta. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa mitään.
  • Vertaile tarjouksia. Saat useita lainatarjouksia eri pankeilta. Vertaile tarjouksia keskenään ja kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon, lainasummaan, kuukausierän määrään ja laina-aikaan.
  • Allekirjoita paras tarjous. Valitse sinulle sopivin lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi.
  • Toimita liitteet. Ennen kuin saat rahat tilillesi, pankit saattavat pyytää vielä todisteen palkkatuloista. Pienemmissä lainoissa liitteitä ei välttämättä tarvita.
  • Rahat tilille. Laina maksetaan tilillesi muutamassa päivässä.

 

Artikkeli on Piksu vieraskynän kirjoittama

 

Kuvan lähde:  Marek Levak/pexels

Related Posts