Haloo!

Kirjoitusvuorossa Juha Kasanen

Osakemarkkinat ovat olleet toistaiseksi varsin hyvässä vedossa tänä vuonna. Tähän ei ole ollut varsinaisesti mitään tiettyä syytä. Hieman yksinkertaistettuna pelitilanne on seuraava: ennätysmatala korkotaso tukee osakekursseja ja muut talouden tekijät painavat niitä alaspäin.

Toukokuun loppupuolella osakemarkkinoiden hyvä vire ainakin hetkellisesti päättyi ja osakekurssit kääntyivät selvään laskuun, joka jatkuu myös tänään. Laskuun ei markkinakommenttien mukaan ole löytynyt muuta erityistä uutta syytä, paitsi huhu siitä, että Yhdysvaltojen keskuspankki FED olisi vähentämässä 85 miljardin kuukausittaista tukiosto-ohjelmaansa.

Voi pyhä Sylvi olisiko tämä huono uutinen?

Jos potilas makaa letkuissa teho-osastolla ja lääkäri kertoo, että potilas on kuntoutunut sen verran, että lääkeannoksen määrää voidaan hieman laskea, niin tämähän on positiivinen asia. Haloo! Miksi se, että FED tulkitsee USA:n talouden olevan tervehtynyt sen verran, että tukiostoja voidaan hieman vähentää, olisi huono uutinen?

Järkevien päätösten tekeminen järjettömillä markkinoilla voi olla joskus vaikeaa. Viime päivien markkinoiden myllerryksessä tämä on ollut taas mielessä.

Hyvää juhannusta kaikille!

Lue Punaisen mukin blogia!

2 thoughts on “Haloo!

 1. Se on vähän kuin lasta

  Se on vähän kuin lasta opettaisi pyöräilemään. Pidetään satulasta kiinni ja työnnetään hiljalleen eteen. Lapsen alkaessa polkemaan ja pitämään vakaammin kiinni ohjaustangosta ei uskalleta päästetä irti. Otetta jos hieman hellitetään niin naapurit ovat heti kiljumassa, että se kaatuu, joten kaatuhan se, kun pelästyy sitä huutoa. Naapureiden häivyttyä lapsonen pyyhkii sorat polvista ja kyynärpäistä, hyppää satulaan ja polkaisee menemään.

   

  Hyvää juhannusta.

 2. Yleensä vaikeaa

  Järkevien päätösten tekeminen järjettömillä markkinoilla voi olla joskus vaikeaa."

   

  Kyllä se on yleensä vaikeaa.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan