IMF ennustaa kaakkois- ja etelä- Aasian talousnousua

IMF ennustaa lokakuun talouskatsauksessaan että maailman talouskasvu piristyy tämän vuoden 3,1% lukemista ensi vuonna 3,4% vauhtiin.

Brexit ja USA:n odotuksia heikommat talousluvut painavat globaaleja korko-odotuksia ja keskuspankkien keveän rahapolitiikan odotetaan jatkuvan vielä pitkään. Alhaiset korot saattavat vahvistaa sijoitusinstrumenttien arvoja.

Brexit:n välittömät vaikutukset olivat pieniä, mutta pitkän aikavälin vaikutukset ovat Englannin kannalta arvaamattomia ja riippuvat siitä minkälaiseen sopimukseen Englanti pääsee Euroopan union kanssa.

Kehittyvien maiden näkymät ovat Kiinan talouskasvua vahvistavan politiikan ja raaka-aine hintojen elpymisen vaikutuksesta vahvistuneet. Näkymät ovat parantuneet erityisesti kaakkois- ja etelä- Aasiassa kun taas Saharan eteläpuoleisen Afrikan näkymät ovat heikentyneet.

Jotkin öljyä tuottavat kehittyvät maat joutuvat jatkossa tekemään suuria rakenteellisia muutoksia. Nykyinen öljyn hinta ei riitä kattamaan näiden maiden menoja ja helppojen vientitulojen varaan rakentuvaa yhteiskuntarakennetta.

Lisää tietoa: IMF World Economic Outlook

 

Related Posts