JOM SIlkkitie Aasia rahaston heinäkuun katsaus

 

Aasian näkymiä kiinnostuneille:

JOM Silkkitie -erikoissijoitusrahaston arvo nousi heinäkuussa +7,55 %, ja vuoden alusta nousua on kertynyt 17,50 %. Lisäksi rahastolla on nyt vuoden tuottohistoria takanaan, jonka aikana tuottoa kertyi +34,04 % ja näin ollen ylituottoa MSCI Asia (ilman Japania) -indeksiin verrattuna kertyi euroissa +11,93 prosenttiyksikköä.

Rahaston yhtiöiden tuloskausi ensimmäiseltä vuosipuoliskolta on parhaillaan kunnolla alkamassa. Tuloskauden alku näyttää hyvältä, kun suurin omistuksemme Indonesiasta, infra/tieoperaattoriyhtiö Jasa Marga, ylitti markkinoiden odotukset selvästi, ja näkymät ovat pysyneet yhtiön osalta erinomaisina. Muidenkin yhtiöiden tuloksista on saatu positiivista osviittaa, ja näillä näkymin tuloskaudesta on tulossa kokonaisuudessaan hyvä.

Olemme kesän aikana löytäneet myös Filippiineiltä lisäostettavaa, kuten Holcim Philippines ja Vista Land & Lifescapes -yhtiöt, jotka toimivat infra- ja kiinteistösektoreilla. Molemmat ovat hyvin huokeasti hinnoiteltuja ja hyötyvät äskettäin virkaan astuneen presidentti Aquinon tulevista linjanvedoista.

Positiivista Filippiinien osalta on myös se, että ulkomaalaisomistus maan pörssissä on historiallisen alhaisella tasolla noin 20 %:ssa, kun ennen finanssikriisiä se oli yli 35 %. Kaakkois-Aasian osakemarkkinoista Filippiinit on toiseksi halvin Thaimaan jälkeen, mutta maalla ei ole suurempaa poliittista riskiä. Kansainvälinen valuuttarahasto nosti vastikään (maltillisia)  talouskasvuarvioitaan Filippiineille, ja ennustaa nyt 6 % ja 4 % BKTn kasvua vuosille 2010 ja 2011. Rahaston paino Filippiineillä on ostojen myötä noussut n. 21 %:iin, kun puolestaan Kiinan ja Singaporen painoja on vähennetty. Kuukauden lopussa salkussa oli 22 sijoituskohdetta, ja sijoitusaste oli n. 87 % tasolla.

Yleisesti ottaen näkymät kohdemarkkinoillamme ovat entisestään kirkastumassa etenkin verrattuna kehittyneisiin markkinoihin. Näin ollen uskomme, että Aasian kasvaville kotimarkkinoille virtaa yhä enemmän sijoitusrahaa, kun huomataan, että alue pystyy kasvamaan ilman länsimaista vetoapua. Toisin sanoen näkisimme suurimpana riskinä globaalille sijoittajalle alipainossa olemisen Aasian kasvavien kotimarkkinoiden suhteen.

Salkunhoitaja Juuso Mykkänen

www.jom.fi

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne