JOM SIlkkitie Aasia rahaston heinäkuun katsaus

 

Aasian näkymiä kiinnostuneille:

JOM Silkkitie -erikoissijoitusrahaston arvo nousi heinäkuussa +7,55 %, ja vuoden alusta nousua on kertynyt 17,50 %. Lisäksi rahastolla on nyt vuoden tuottohistoria takanaan, jonka aikana tuottoa kertyi +34,04 % ja näin ollen ylituottoa MSCI Asia (ilman Japania) -indeksiin verrattuna kertyi euroissa +11,93 prosenttiyksikköä.

Rahaston yhtiöiden tuloskausi ensimmäiseltä vuosipuoliskolta on parhaillaan kunnolla alkamassa. Tuloskauden alku näyttää hyvältä, kun suurin omistuksemme Indonesiasta, infra/tieoperaattoriyhtiö Jasa Marga, ylitti markkinoiden odotukset selvästi, ja näkymät ovat pysyneet yhtiön osalta erinomaisina. Muidenkin yhtiöiden tuloksista on saatu positiivista osviittaa, ja näillä näkymin tuloskaudesta on tulossa kokonaisuudessaan hyvä.

Olemme kesän aikana löytäneet myös Filippiineiltä lisäostettavaa, kuten Holcim Philippines ja Vista Land & Lifescapes -yhtiöt, jotka toimivat infra- ja kiinteistösektoreilla. Molemmat ovat hyvin huokeasti hinnoiteltuja ja hyötyvät äskettäin virkaan astuneen presidentti Aquinon tulevista linjanvedoista.

Positiivista Filippiinien osalta on myös se, että ulkomaalaisomistus maan pörssissä on historiallisen alhaisella tasolla noin 20 %:ssa, kun ennen finanssikriisiä se oli yli 35 %. Kaakkois-Aasian osakemarkkinoista Filippiinit on toiseksi halvin Thaimaan jälkeen, mutta maalla ei ole suurempaa poliittista riskiä. Kansainvälinen valuuttarahasto nosti vastikään (maltillisia)  talouskasvuarvioitaan Filippiineille, ja ennustaa nyt 6 % ja 4 % BKTn kasvua vuosille 2010 ja 2011. Rahaston paino Filippiineillä on ostojen myötä noussut n. 21 %:iin, kun puolestaan Kiinan ja Singaporen painoja on vähennetty. Kuukauden lopussa salkussa oli 22 sijoituskohdetta, ja sijoitusaste oli n. 87 % tasolla.

Yleisesti ottaen näkymät kohdemarkkinoillamme ovat entisestään kirkastumassa etenkin verrattuna kehittyneisiin markkinoihin. Näin ollen uskomme, että Aasian kasvaville kotimarkkinoille virtaa yhä enemmän sijoitusrahaa, kun huomataan, että alue pystyy kasvamaan ilman länsimaista vetoapua. Toisin sanoen näkisimme suurimpana riskinä globaalille sijoittajalle alipainossa olemisen Aasian kasvavien kotimarkkinoiden suhteen.

Salkunhoitaja Juuso Mykkänen

www.jom.fi

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com