Kaiken saa kun luottaa ja uskoo

Hyvät Uuden Vuoden lupaukset ovat ne, jotka toteutuvat ja pitävät ja jotka muuttavat elämää. 

Kannattaa tehdä sellaisia lupauksia, joihin pystyy ja jotka ovat realistisia. Oikein mitoitetut lupaukset ovat palkitsevia ja ne osoittavat elämänhallintaa ja omakuvan realistista eheyttä. Tämä koskee myös sijoittamista.

En tiedä ovatko minun, sijoittajan, Uuden Vuoden lupaukseni realistisia, mutta tässä näitä:

Osakevalintaa

En uskalla sanoa olevani varma osakemarkkinoiden kehityksestä ainakaan vuoden tähtäimellä. Mutta yhden asian tiedän, hyvät yritykset ovat järkevä sijoituskohde. Tulen jatkossakin tekemään niinsanottua osakepoimintaa. Valitsen piksun EPS estimaattien ja liikevaihdon kehityksen perusteella aliarvostettuja osakkeita ja pitäydyn niissä. Ne tuottivat minulle viimekin vuonna hyvän tilin ja menestyvien yritysten pörssiarvo ei huononakaan aikana laske kohtuuttomasti. 

Hyvin tuottavia korkosijoituksia

Seuraan korkomarkkinoiden kehittymistä ja siirrän hieman pääomaa hyvin tuottaviin korkopapereihin. Kulunut vuosi oli korkosijoittajan painajainen. Hyvää tuottoa ei saanut mistään ja USA:n korkeatuottoisten yrityslainojen tuotto nousi alkuvuoden 6% tasolta nykyiseen 8,5% tuottoon. Uskon, että tuleva vuosi on parempi ja uskallan sijoittaa hieman myös näihin korkeatuottoisiin yrityslainoihin huolimatta siitä että USA:n talous voi kääntyä huonompaan suuntaan. Onhan 8% tuotto sentään kohtuullinen. Piksun ETF sivulta löytyvä HYG yrityslaina ETF voisi olla sopiva instrumentti.

Uskon Euroon

Pienennän tavalla tai toisella dollaririskiäni. Euro on painunut alimpaan arvoonsa sitten 2000 luvun alkuvuosien ja pelkään Euron vahvistumista siinä vaiheessa kun USA:n talous ensi vuoden aikana osoittaa ensimmäisiä heikkouden merkkejä. Euroalueen vientiteollisuus kasvaa tehtyjen rakenteellisten uudistusten siivittämänä ihan kivasti ja se tukee Euron arvon vakautta ja jopa vahvistumista.  

Luottamus ystäviin, läheisiin ja kaupallisiin palveluihin antaa eniten

Minun Uuden Vuoden lupauslistani, sijoitussuunnitelmani on aika lailla yksinkertainen. En ikävä kyllä ehdi mukaan yritysvierailuille tutustumaan yritysjohtoon eikä minulla luultavasti ole mahdollisuutta tutustua riittävän syvällisesti aloittaviin yrityksiin, jotta voisin mennä mukaan yritystoimintaan. On monia muitakin asioita mihin minun kapasiteettini, aikani ei riitä. Minun täytyy niissä asioissa luottaa muihin.

Kaikkea ei voi tehdä itse – on nojattava ystäviin ja kaupallisiin palveluihin. Mitä enemmän luottaa muihin sen enemmän saa. Kaiken saa kun luottaa ja uskoo.

Related Posts