Kannabisyhtiöinen ykkönen yhä vankemmin

Sijoittaminen
Kannabisyhtiöiden tilaliisaaja liitää ohuessa yläpilvessä

Esittelin toukokuun lopussa Innovative Industrial Propertiesin, lääkekannabiksen tuottajien tilaliisaajan, joka nuoresta iästään huolimatta kasvaa kovaa, kannattavasti ja matalalla liiketoimintariskillä.

Yhtälö on poikkeuksellinen vasta muutaman vuoden pörssissä olleelle tulokkaalle. Eikä meno laannu.

IIPR jopa ylittää odotukset tällä hetkellä. Q2 se latoi tauluun kovat luvut varsinkin ottaen huomioon toimialan luonteen.

Lääkekannabisyhtiöiden tilaliisaaja kuuluu REIT-kiinteistöyhtiöihin, jotka harvoin vauhdilla kasvavat. IIPR tuplasi liikevaihtonsa vuoden takaa ja edellisestä kvartaalistakin se kasvoi 15 prosenttia.

AFFO:kin kasvaa kiitettävästi

REIT:teille oleellinen jakokelpoinen osakekohtainen tulos AFFO nousi noin 35 prosenttia 3,11 dollariin. Liikevaihdon ja tuloksen kehitys kulkevat eri tahtia, koska IIPR monen pääomariippuvaisen REIT:in tapaan lisää jatkuvasti osakekantaansa rahoittaakseen investointejaan.

Siten velan tarve ja riski vähenee. Omistaja hyötyy järjestelystä, jos samalla kasvaa osakekohtainen jakokelpoinen tulos ja sen myötä REIT:eille lakisääteisesti jakosuhteeltaan korkea osinko.

REIT:eille oleellista on osingonjakokelpoisen AFFO:n kehitys

Totisesti – IIPR tuuppaa osinkoaan ylös lähes joka kvartaali! Ja vielä hurjaa kyytiä millä tahansa mittarilla, saati nuoren yhtiön.

Nyt osinko on jo 1,40 taalaa kvartaalille. Vuosi sitten se oli 1,06 ja kaksi vuotta sitten 0,60. En ole vastaavaa ennen nähnyt.

Riskitaso matala

Lähtökohtaisesti meno herättäisi huolen kasvun kestävyydestä, mutta velkaa on kohtuullisesti ja velanhoito vaivatonta. Se haukkaa vain reilun kymmenen prosenttia liikevoitosta.

Eikä mikään viittaa ikäviin yllätyksiin. IIPR hankki Q2 viisi uutta tuotantotilaa ja laajensi kahta jo omistamaansa.

IIPR:in osinkokehitys hakee vertaistaan

Vuoden alussa Pörssihaukkaan nostetun yhtiön osake on kallistunut 30 prosenttia, ja syystä. Huimaa menoa pohjimmiltaan osinkoyhtiölle.

Liiketoimintamalli on loistava ja näkymät edelleen suotuisat, vaikka yhteiskunnalliset olot voivat vaikuttaa kehitykseen. Kaikki viittaa kuitenkin tässä kohtaa IIPR:istä tulevan mahtisijoituksen.

Ostopaikkojakin se on tarjonnut jo pariin otteeseen valuttuaan keväällä aina 160 taalaan asti. Seuraavat tulevat teknisen analyysin taas suosiessa, mutta tämä ralli vaikuttaa aika tukevalta nyt.

IIPR on Pörssihaukan suositusyhtiö. Sivustolla on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta.

 

One thought on “Kannabisyhtiöinen ykkönen yhä vankemmin

  1. Kokeilin noita kannabisöljy (CBD- öljy) kapseleita.

    Hinta ei ollut mahdoton. Suurin piirtein 40€ kahden kuukauden (60 kapselin) annos. Niitä saa tilata useammasta eurooppalaisesta verkkokaupasta ja useamman valmistajan tabletteja on tarjolla. Markkinat siis toimii.

    Tuote tuli perille postissa. Fine.

    Vaikutukset: En oikein osaa sanoa. Elämä ei ihan kertaheitolla muuttunut toisenlaiseksi, mutta nuo tabletit on joka tapauksessa kivan oloinen tapa kiinnittää huomiota terveyteen.

    En ihmettelisi jos näistä tulisi suosittuja kansan parissa.

Vastaa

Related Posts