Osakevälittäjä sijoituskohteena

Sijoittaminen

Inderes otsikoi tuoreen raporttinsa eQ:sta ” Kaikella on hintansa”. Hyvä otsikko ja tuskin maksumuurin takana (?) Sisältö taitaa tarkoittaa, että ko. hinnoilla eQ:ta passaa myydä / vähentää.

Tämä tapahtui tosin sen jälkeen, kun a) markkina-arvo oli ylittänyt MILJARDIN (euron, eikä edesmenneitä Zimbabwen dollareita.) ja b) firma itse oli kehunut hallinnoimansa varallisuuden määrää.

Olin jossain kuopassa sattunut ostamaan eQ:ta, varmaan vakavassa mielenhäiriössä ja myin sen eilen.

eQ:sta ei ole mitään asiakaskokemusta, tuossa on yhdestä ja tuossa toisesta. Lisäksi tunnen eräitä Taaleritehtaan työntekijöitä heidän aiemmista työpaikoistaan, joten en omista sitäkään firmaa. Toki em. kolmeen firmaan sijoittamalla olisi tienannut varmaan biljoonia, mutta kun asiakaskokemukset ovat mitä ovat, en näe pohjaa tukevana.

Varmaan kaikki ymmärtävät minua paremmin, että kun osakkeet nousevat, totta kai myös niitä välittävät firmat kallistuvat, mutta jotain epävarmaa tuossa yhtälössä on. Hype voi mennä ohi ja hintakilpailu kiristyä, toki sitä jo nyt välityspalkkioissa on.

Mietin seuraavaa vertausta. Golfin Ryder-cupin palkintopytyn lahjoitti Samuel Ryder, joka myi mm. ruohonsiemeniä, mutten kuitenkaan usko juuri ko. alan eniten hyötyneen golfin suosion noususta, eiköhän mailanvalmistajat hyötyneet enemmän. Eli pörssikurssien nousu hyödyntää monia ja luulen kestävämmän hyödyn olevan muualla kuin finanssisektorilla.

Kuvassa on edesmennyt Zimbabwen dollari. Omistan tuollaisen, välillä se vain on hukassa.

3 thoughts on “Osakevälittäjä sijoituskohteena

 1. eQ on yksi seurantani parhaiten menestyneistä firmoista ja parantanut tulostaan koko ajan. Jos sitä osti 12 vuotta sitten ja sijoitti saadut osingot uudelleen on saanut korkoa-korolle-vuosituotoksi (CAGR) 32%. Se on kova luku. Ei löydy montaa vastaavaa Helsingin pörssistä.

  Company PriceCh% Profit% no div reinv Profit% div reinv In MyPf? Years CAGR
  eQ Oyj 1616 % 1913 % 3132 % YES 12 34 %

  Puolet tuotosta tullut osingon perusteella joka on ollut joka vuosi erinomainen ja nouseva.

  On ollut minulla salkussa vuodesta 2016 ja pysyy.

  Tällä hetkellä se on kyllä kallis kuten Inderes toteaa. Ja raportin perusteella tänään laskussa.

 2. Minulla on hieman Nordnetbank välittäjää. Hyvin tuo firma on hoitanut hommansa ja sekä tulos että liikevaihto ovat kasvaneet. Ja tase taitaa sekin olla terveellä pohjalla – sen terveyttä taitaa valvoa Finansinspektionen.

  Ajatuksena oli myydä tämä lappunen pois sitten jos kansalaisten kiinnostus osakkeisiin jostain syystä hiipuu.

 3. Nordnet on myös ollut hyvä sijoitus. Jo silloin edellisellä kerralla kun se ostettiin pois pörssistä muutama vuosi sitten. Ja nyt merkitsin sitä viime vuoden lopulla kun se listautui uudestaan. Listautumishintaa pidettiin korkeana ja vuotta 2020 poikkeuksellisena ”koronatuloksena”. Tänä vuonna hyvä tuloksen teko on vain jatkunut. Ostin sitä lisää pari viikkoa sitten tulosta seuranneesta minun mielestäni aiheettomasta dipistä.

Comments are closed.

Related Posts