Kempowerin romahdus on mahdollisuus

Sijoittaminen

Pari vuotta raketoinut sähköautojen latauslaitteiden tulokas Kempower koki syksyllä pörssiromahduksen, joka jatkui eilen raportin tuotettua markkinalle kovan pettymyksen. Kurssi on yli puolittunut muutamassa kuukaudessa.

Käsittelin Kempoweria jo pari vuotta sitten samassa paketissa useamman pörssitulokkaan kanssa. Pidin sitä lupaavana, mutta perkasin myös syyt, miksi en tulokkaisiin lähtökohtaisesti tartu.

Niiden riskit ovat ihan eri luokkaa kuin kokeneiden yhtiöiden. Jutussa esiin nostetut EnersenseMerus PowerSpinnovaBlink ja Beyond Meat ovat rämpineet pörssissä pahasti.

Ja vaikkapa sähköautotulokas Rivian oli juuri niin massiivinen kupla kuin jo kättelyssä tulkitsin. Startup hinnoiteltiin megatehtaita ylemmäs ennen ensimmäistäkään autoa maanteillä!

Rivian voi olla hyvä auto, mutta siitä riittää matkaa hyväksi sijoitukseksi. Kuva: Rivian

Joskus tekee vaikeaa uskoa, miten arvostelukyvyttömät ihmiset pyörittävät miljardien finansseja.

Ei huonosti rullaa

Kempower on poikkeus. Kurssi keikkuu yhä yli kolmenkertaisena listautumishintaansa nähden.

Mutta syksyn 2022 jälkeen kelkkaan hypänneet pureskelevat kynsiään, pahimmat tapaukset verille asti. Osakekohtainen tulos 0,60 euroa ei riittänyt likikään kurssin käytyä jo päälle 50 eurossa.

P/E on yhä noin 40 eli korkea. Kun kannattavuuskehitys nyt väistämättä jo hidastuu.

Ei yhtiöllä huonosti mene. Kasvu jatkuu kovana, mutta katteen tilapäiseksi heikennykseksi tulkittavat kohdat ja ohjeistus laukaisivat taas myyntiaallon.

Kempowerin volyymien kasvu ei jätä moitittavaa

Kempower jonoon

Se on arkea korkealle hinnoitelluissa tulokkaissa. Systemaattinen listautujien karttaminen on taatusti parempi strategia kuin niiden systemaattinen haaliminen.

Siivilleen nousevien yhtiöidenkin kyytiin ehtii yleensä myöhemmin järkevällä hinnalla. Ja oleellisesti matalammalla riskillä kuin osakeanteihin ryntäämällä.

Sähköautot lisääntyvät jonkin asteen suvantovaiheen jälkeen. Tasokas latausinfra on sen edellytys. Kempower on teknologisesti edistyksellinen ja kilpailukykyinen kannattava kasvuyhtiö.

Kun hinnoittelustakin on karsittu ainakin pahin euforia pois saa Kempower paikan jonostani. Näin raju sukellus ei taitu hetkessä. Jossain kohtaa hinta alkanee jo houkuttaa.

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta

7 thoughts on “Kempowerin romahdus on mahdollisuus

 1. En oikein ymmärrä vouhotusta tämän yhtiön ympärillä kuten en ymmärtänyt vouhotusta harvian ympärilläkään

 2. Sähköautoja käytetään yleensä seuraavalla tavalla:
  – Auto ladataan yön aikana oman kodin töpselistä
  – Autolla ajetaan päivällä töihin ja hoidellaan muita asioita ja kotona laitetaan auto lataukseen yöksi

  Joskus, ehkä muutaman kerran vuodessa, ajetaan kauemmas (esim 200 km päähän) käymään:
  – Auto joudutaan lataamaan jonkin kuppilan pihassa pikalatauksella, kun akkukapasiteetti ei ihan riitä paluumatkaan

  Noita Kempowerin latausasemia siis tarvitaan aika lailla harvoin ja vähän. Kempowerin saavutettavissa oleva markkina voi helposti olla ajateltua pienempi ja siksi minä en enää osta Kempowerin osakkeita.

 3. Tilinpäätöksestä: ”DC-latausmarkkinan odotetaan kasvavan vuoden 2023 noin 2 miljardista eurosta 14 miljardiin euroon vuodessa, vuoteen 2030 mennessä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.”
  Matka on kesken. Tulee mieleen PKC, joka kasvoi vuosikymmenet ja sitten myytiin monikymmenkertaisesti alkuperäiseen sijoitukseen nähden.

 4. Kempowerilla on mahdollisuudet onnistua. Tällä hetkellä vaatii kärsivällisyyttä. Voi siinä käydä huonostikin kun joutuu katsomaan niin pitkälle tulevaisuuteen.

  Firman sijoittajaviestinnässä olisi parannettavaa. Pörssitiedotteita tulee nihkeästi ja sijoittajaryhmien vierailutoiveisiin ei tule vastauksia.

  Pidän nykyiset Kempowerit salkussa jokerina. En varmaankaan osta lisää. Tällä hetkellä ovat miinuksella.

 5. “Kempowerin romahdus on mahdollisuus”

  Kempowerin tuotteet saattavat menestyä, koska niitä tulevat käyttämään täyssähköisten henkilöautojen lisäksi erityisesti raskaassa liikenteessä, kuten bussit ja kuorma-autot sekä työkoneet kuten trukit ym.

  Potentiaalia on paljon ja varsinkin USA:n onnistuminen antaa selvyyttä tuloksiin lähivuosina. Kehitys on vasta alkumetreillä eikä nyt voi nähdä vielä menestyksen kaarta kokonaisuudessaan.

 6. Tritiumin ja Chargepointin osakkeiden kurssit ovat synkkää katsottavaa.

  1. Nuo ovat raskaasti tappiollisia toisin kuin Kempower.

Comments are closed.

Related Posts