Kevätpakina: Onpa ihmeellinen kevät 2024, kun kaikki meille ryppyilee

Kevyttä

On se pirua, kun kevätkään ei meinaa tulla sitten millään. Varmaan sekin on hallituksen vika, tai ainakin idän keisarin. Tällaista se on ollut koko vuosi 2024, kun kaikki ensin näyttää hyvältä ja sitten kuitenkin menee pieleen.

Osakemarkkinoilla on vuoden alku ollut vauhdikasta, mutta nyt onkin tulossa kevät ja kesä. Ne ovat huonoa aikaa, kun kaikki uutiset tulevat jostain persiasta. Esimerkiksi työmarkkinoilla näyttää kotimaan kireä talvi vaihtuvan leppeään kevääseen, ehkä jopa kesäisiin tunnelmiin. Mitkään faktat ei kuitenkaan muutu, vaan riidat jatkuvat ja saamme ripotella tuhkaa päällemme lopunkin vuotta.

Sama koskee myös osakemarkkinoita, joilla näyttäisi takatalvi olevan tulossa uudestaan, ennen kuin virkoavat ehkä loppuvuodesta, jos ollenkaan. Onhan FED luvannut reipasta korkojen tiputtamista loppuvuodesta, puhumattakaan siitä että jos EKP:n hermot saattaa pettää vielä aiemmin.

Euroopan talous on niin kuralla, että on suoranainen ihme että EKP kehtaa pitää korkoja ylhäällä, vaikka inflaatio on pitkälle poissa. Lienee ainoa keskuspankki, jonka tehtävänä on sortaa jo muutenkin heikossa hapessa menevää taloutta. Ajoitus ei ehkä olekaan byrokraattien parasta osaamista!

On tässä pitelemistä Euroopan osakemarkkinoilla, surullista Suomea ja sijoittamista kesällä 2024 ajatellessa.

Ehkä toukokuussa linnut taas livertää ja kevät koittaa Pohjolaan, jos idän keisari sen meille sallii. Epäilen kuitenkin takatalven olevan tulossa osakemarkkinoille, vaikka parempia päiviä on hehkutettu koko alkuvuosi.

Juuri tuli USA:n työllisyysraportti, ja senkin uutiset olivat hyviä, finance.yahoo.com/news/us-economy-adds-303000-jobs-unemployment-falls-to-38-in-march-as-labor-market-continues-to-impress-123226886.html, mutta sijoittajien kannalta huonoja. Sekin vastoinkäyminen tässä puuttui.

Huhtikuussa 5.4.2024

Kevät

2 thoughts on “Kevätpakina: Onpa ihmeellinen kevät 2024, kun kaikki meille ryppyilee

  1. ”Ehkä toukokuussa linnut taas livertää ja kevät koittaa Pohjolaan”

    Kesä on kaunista aikaa jos muistaa ummistaa silmänsä osakesijoituksilta. Sijoittajat pitävät kesällä lomaa ja usein osakkeiden arvot pysyvät ennallaan. Mutta onhan se kiva kun on tällä viikolla lämmintä.

  2. ”Ryppyily jatkuu”

    USA:sta tuli jälleen huonoja uutisia, että inflaatio ylitti odotukset. Että USA:ssa FED tuskin laskee korkoja kesäkuussa, ehkä vasta myöhemmin? https://finance.yahoo.com/news/another-hot-inflation-reading-fans-fears-fed-will-push-back-rate-cuts-142928998.html

    Tuli lisää huonoja uutisia markkinoille ja koskee myös meitä kaikkia, ellei EKP ota positiivisesti kantaa Euroopassa vallitsevaan taloudelliseen kurjuuteen.

    Ottaisiko kerrankin ITSENÄISESTI kantaa Euroopan surkeuteen ja sodan seurauksiin alkamalla korkojen tiputtamiset ilman jenkkien peesaamista.

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija