Konecranes

Myin yli puolet omistamista Konecranesin osakkeista. Yritys on tehnyt tulosta tammi-kesäkuussa 40,3 miljoonaa kun vuosi sitten luku oli 59 miljoonaa. Liikevoittoprosentti on 3%-5% välillä riippuen kuinka lasketaan. Yritys ohjeistaan liikevoiton olevan suunnilleen viimevuoden tasolla. Viimvuonna liikevoitto oli 137,9 miljoonaa. Toisella vuosipuoliskolla firman pitäisi kasvattaa tulostaan yli 100% jotta ei tulisi tulosvaroitusta. En myynyt kaikkia koska yritys voi parantaa ensimmäisestä puoliskosta ja se voi riittää markkinoille. Mutta tulosvaroitus on melko varma.

2 thoughts on “Konecranes

  1. Huono sijoitus

    Konecranes näyttää olevan sellaisessa +2,2%:n nousussa, en kyllä tiedä miksi. Innostaako sijoittajia alkuun laitettu kustannussäästöohjelma, vai mikä? Kasvu jää joka tapauksessa vaatimattomaksi, tulos oli huono, eikä tulevaisuudestakaan maalailtu kauniita kuvia. Sekä liikevaihto, että -voitto supistuivat. Annettu ohjaus vaatii kyllä vahvaa H2-marginaalia. Ennakkovaroituksesi "Mutta tulosvaroitus on melko varma" ei tainut nyt toteutua. Tämän tästä joutuu ihmettelemään sijoittajien reaktioita kvartaalituloksiin. Konecranes ei ole aikoihin vaikuttanut hyvältä sijoituskohteelta; puolessa vuodessa sen kurssi on laskenut -12,77% ja kolmen vuoden saldokin sijoittajalle on miinusmerkkinen eli -11,43%. Miksi Konecranesia kannattaa pitää salkussa? 

    1. Investointitavarat

      Tuntuu, että nuo investointitavaroita tekevät konepajat ovat vaikeuksissa. Niin kuuluukin, koska viimeiset 15 vuotta tuolla alalla on ollut uskomaton nousu. Katsotaan mitä Outotec kertoo. Kuitenkin jotenkin tuo Metson osari tuntui kauniimmalta vaikka kurssin niiaus on syvä. Tiedä vaikka pikkaisen lisäisin Metsoa. Mutta pääsääntöisesti olen irtaantumassa Suomi-osakkeista. Tämä lausahdus tarkoittaa kuitenkin, että on niitä 20%-30% salkussani.

Comments are closed.

Related Posts