Korkeimmat huippupalkat löytyvät yrityssektorilta

Kevyttä Yhteiskunta

Suomalaisten virkamiesten ja poliitikkojen korkeimmat palkkatulot ovat pysyneet entisen tyylisinä noin 100’000€….160’000€ tasolla.  Pääministeri Sanna Marin ansaitsee noin 200’000€ vuodessa. Muut valtionhallinon palkkalaiset ansaitsevat hieman tätä vähemmän.

Veikkauksessa enää onneksi ansaita hulppeita korruptiopalkkoja, kuten ennen.  Etla:n johtaja, Aki Kangasharju, ansaitsee muita enemmän ja enemmän kuin jopa pääministeri. Tähän on hyvä syy, osaaminen. Osaamisesta pitää maksaa ja me tarvitsemme tähän maahan edes kohtuullisen riippumatonta taloudellista osaamista.

Pörssiyritysten toimitusjohtajien palkat ovat noin kymmenkertaisia verrattuna poliitikkojen ja virkamiesten palkkoihin. On kuitenkin muistettava, että valtionhallinnon palkat ovat keskimäärin suurempia kuin yksityisen sektorin. Valtionhallinon palkat ovat keskimäärin hyviä, mutta palkkakehityksestä ei ole toiveita. Yksityisen sektorin palkat ovat sen sijaan keskimäärin pieniä, mutta parhaat tai onnekkaimmat yksilöt ansaitsevat enemmän kuin koko Suomen hallitus yhteensä.

Lisää tietoja palkoista: Iltalehden verokone

 

One thought on “Korkeimmat huippupalkat löytyvät yrityssektorilta

  1. Sen eron olen ollut huomaavinani yksityisellä ja julkisella puolella, että kun palkka nousee yli ”maagisen rajan”, niin yksityissektorilla tuppaa työajan rajat joustamaan ja hämärtymään. Eritoten kriittisempiä työhommia hoidellaan työajan ulkopuolella ja lomallakin. Sitävastoin julkisella puolella työajan ulkopuolinen aika ja lomat ovat pyhempiä. Kun virastoaika loppuu, niin hanskat putoaa. Näin vielä keskijohdonkin osalta. Suurimmat johtajat valtion ja kuntien hommissa joutuvat toki joustamaan jo enemmän työajoistaan.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla