Korkosijoitukset tulossa kiinnostaviksi; Piksun etf- korkorahastoluettelo on päivitetty

Sijoittaminen

Korkojen nousu tekee korkoinstrumenteista kiinnostavia. Piksu Toimitus on päivittänyt Piksun korko-etf rahastoluettelon kustannustehokkailla ja helppokäyttöisillä Saksan pörssistä (Frankfurt/XETRA) löytyvillä sijoitusinstrumenteilla. Mukana ovat pääomaltaan 50 suurinta rahastoa.

Nämä Euroopan suosituimmat korkorahastot ovat saatavilla suurimpien suomalaisten välittäjien kautta ja löydät niistä itsellesi turvallisen tavan sijoittaa. Näitä käyttävät varainhoitajat siinä missä piensijoittajatkin. Kulut ovat samat kaikille.

ETF korkorahastosijoituksia tehdään samalla tavalla kuin osakesijoituksia. Rahasto-osuuksia ostetaan ja myydään pörssissä. Kauppa tapahtuu heti ja tiedät välittömästi hinnan, jolla olet ostanut/myynyt sijoituksesi. Nämä euroopan suurimmat rahastot ovat likvidejä instrumentteja, joilla käydään kauppaa joka päivä.

ETF korkorahastojen kulut ovat pieniä, tyypillisesti muutaman kymmenesosaprosentin vuodessa. Tämä on erityisesti korkorahastojen kohdalla tärkeää. Suuret kulut voisivat syödä tuoton. Pienistä kuluista on seuraus. ETF rahastojen hoitajilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia tehdä syvällistä analyysiä rahastoon ostettavista velkapapereista. Niinpä rahastot ovatkin luonteeltaan indeksirahastoja, joihin ostetaan ilman kummempaa valikoimista kaikkia indeksiin kuuluvia instrumentteja.

Piksu Toimitus on jaotellut korkorahastot Euromääräisiin korkoinstrumentteihin sijoittaviin ja muihin valuuttoihin sijoittaviin. Euromääräiset korkoinstrumentit ovat sijoittajan kannalta helpompia. Niiden arvot eivät vaihtele valuuttakurssin mukaan. Valuuttakurssin vaihtelut ovat usein suurempia kuin korkotuotto ja muihin valuuttoihin sijoittaviin korkorahastoihin liittyy aina merkittävä valuuttakurssiriski.

Photo by Anne Nygård on Unsplash

 

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla