Kuivarahtien hinnat ja raaka-aineiden vakaa kysyntä ennakoivat maailmantalouden kasvua

Rahtien hinnat ovat oheisen InvestmentTools.com julkaiseman tilaston perusteella nousussa ja ennustavat makrotaloudelle parantuvia suhdanteita.

Baltic Dry indeksi seuraa tuotantoketjun alkupäässä olevien malmien, hiilen ja bulkkitavaran kysyntää maailmalla. Baltic Dry indeksi on monasti ollut ensimmäinen indikaattori, joka ennakoi käännettä. Näin tapahtui vuosien 2003, ja 2009 pörssinousujen kohdalla ja myös vuoden 2011 kurssilaskun osalta.

Sen sijaan vuonna 2007 BalticDry indeksi ei toiminut. Se myöhästyi kurssilaskun ennakoimisessa.

Nyt BalticDry on lähtenyt nousuun ja ennakoi käännettä parempaan. Maailman suurimpiin kuuluva kaivosyhtiö RioTinto indikoi tällä viikolla, että heidän kysyntänsä perusteella maailmantalous ei ole kääntymässä lamaan. Tämä tukee BalticDry indeksin antamaa kokonaiskuvaa: Raaka-aineilla on menekkiä.

 

2 thoughts on “Kuivarahtien hinnat ja raaka-aineiden vakaa kysyntä ennakoivat maailmantalouden kasvua

 1. Lentorahdeista

  Etanan sijoitussää otsikoi lentorahtien kehityksen ”Ulkomaanlentorahdin määrä laskussa syyskuussa”

  http://euroetana.blogspot.com/2011/10/ulkomaanlentorahdin-maara-laskussa.html

  Kuvaajien mukaan pohjat voisi olla jo saavutettu ja meneillään on heilunta ennen suunnanmuutosta.

  Itse asiassa makrotalouslukujen uutisointi koskeva analyysi kertoo, että huonoihin lukuihin ylireagoidaan pessimistisesti kun olisi kuulunut reagoida optimistisesti.

  1. Mielenkiintoisia havaintoja.

   Mielenkiintoisia havaintoja. Minäkin huomasin ihmeekseni, että kevään jälkeen ensimmäistä kertaa kaksi salkussa olevaa paperia on noussut plussan puolelle.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin