Pienlainayhdistyksen mukaan pikavippejä otetaan tarpeeseen

Pikavippiyhtiöiden teettämän tutkimuksen mukaan Pikavippejä otetaan tarpeeseen (ks.Helsingin Sanomien juttu). Ottaen huomioon tutkimuksen tilannut taho, tällainen raportti ei ole kovin yllättävä.

Kaikkia tutkimustuloksia raportoitaessa olisi perusteltua kertoa, miten tutkimus tehtiin. Kysymyksen asettelulla voidaan tarkoituksella johtaa harhaan kysyjiä, minkä lisäksi tuloksia voi tarkoitushakuisesti tulkita haluamallaan tavalla. Huomionarvoista on myös se, että yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Jokela käytti ilmaisua "usein välttämättömään tarpeeseen", ei "useimmiten välttämättömään tarpeeseen". Vielä mielenkiintoisempaa on se, että vaikka Taloussanomissakaan ei tutkimusmetodeja valoteta, he päätyivät muutamaa tuntia myöhemmin täysin toisenlaiseen tulokseen: Pikavipillä rahoitetaan juhlimista ja matkailua.

Jotenkin tulo jälkimmäinen tulkinta tuntuu kummasti luotettavammalta.

 

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Olen päivittänyt tulosennusteita 2021 ja 2022 niille joiden tulos on jo tullut.

Lisäsin uuden välilehden (Multiple Criteria Ranking) jossa laitan firmoja eri faktoreiden mukaan järjestykseen ja

Sijoittaminen

Alibaba on pilkkahintainen

Poliittiset myrskyt eivät horjuttaneet Alibaban kasvua

Raporttikauden jännitykselläkin odotettu osari tulee Alibabalta. Kauppajätti on saanut markkinoilla kylmää kyytiä vähän kaikkien kiinalaisten yhtiöiden tapaan Kiinan hallituksen raivatessa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com