Lainaako liikaa?

Täällä Piksussa oli näköjään tällainen blogi, johon voi päivitellä omia juttuja, vai miten lie ihmiset ruukaa tätä käyttää?

Ajatuksia, suunnitelmia, keskustelunaiheita.

Törmäsin vasta artikkeliin, jossa asiantuntija väitti että suomalaisilla on liikaa lainaa, siis yhteensä, koska lainan määrä oli kasvanut taas viimeisen vuoden aikana. No, sitä tuskin on kuitenkaan liikaa, onhan esim tanskalaisilla lainaa lähes 200%, eli kaks kertaa enemmän kuin heillä on tuloja! Eikä tästä puhuta mitään. Suomalaisten vastaava velkaantumisaste taitaa olla jotain 140% luokkaa. Ruotsissakin ollaan velkaantuneempia kuin täällä ja silti heillä menee niin hyvin.

Silti koko ajan kannustetaan lainan ottoon niin paljon kuin mahdollista. Esim nettiostosten tekeminen visalla on paljon kätevämpää kuin millään muulla, saahan Visalla tehdyistä ostoksista rahat takaisin mikäli tavaraa ei toimiteta esim konkurssin takia (Anttila!!!).

Sijoituspuolella tuli vähän takkiin juurikin Anttilassa, mut ihan hyvin menee TeliaSoneran ja Fortumin kanssa. Vaikkakin todella pientä on mulla tämä sijoituksilla harrastaminen.

2 thoughts on “Lainaako liikaa?

  1. Vain velaton ihminen on vapaa

    Vain velaton ihminen on vapaa ja velka pilaa ihmisen. Typerää ajattelua tämä nykyinen velan ihannointi.

  2. Hukkuminen

    Jos kaveri on kusessa niin syvällä että pystyy hengittämään vielä nenän kautta niin meillähän ei ole vielä ongelmaa kun kusta on vasta kaulaan asti.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin