Marginaalit

Sijoittaminen

 

En ole tähänastisissa seurannoissani kiinnittänyt erityistä huomiota marginaaleihin. Olen ajatellut että ne vaihtelevat niin paljon toimialoittain ettei niiden perusteella voi tehdä paljonkaan johtopäätöksiä.

Lähdin nyt kuitenkin tutkimaan asiaa sekä toimialoittain että yrityksittäin. Laskin keskiarvot vuosilta 2016-2022 EBITDA% ja EARNINGS% per toimiala per firma. Merkitsin keltaisella taustalla parhaat firmat toimialoittain. Koko lista liitteenä.

Finanssisektorin firmoista osaa on hankala verrata koska osalla ei ole käytännössä myyntiä ollenkaan, esimerkiksi Investor.

Marginaalit

Toinen mielenkiintoinen tarkastelutapa on verrata saman yrityksen marginaalin kehitystä vuodesta toiseen. Tämä löytyy nyt seurannastani välilehdeltä Margins.

 

Vastaa

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com