Markkina-arvailua Russell 3000, IBEX, MIB, DAX & OMXH25

Selailen osakeindeksien kuvaajia aamukahvi hörppiessä. USA:n osakemarkkinat ovat jaksaneet kivuta yhä ylemmäksi. Miten minulle tulee mieleen vuoristoradan vaunu, joka kiipeää hitaasti huippua kohden? Toistaiseksi indeksi on nousevassa trendissä eikä minulla ole mitään aikomusta taistella sitä näkemystä vastaan. Minä en voita ennustelemalla maailmanloppuja. Tosin myönnän, että laajempaa osakeotosta kuvaavan Russell 3000 indeksin 20 päivän New High – New Low –indeksi ei saa minussa aikaan riemusta loikkivaa nousumarkkinan kannattajaakaan. Tässä on vaarana muodostua ikävähkö negatiivinen divergenssi indeksin ja nousuun osallistujien välille. Käytännössä tämä tarkoittaa nousuvoiman rapautumista ja kypsien hedelmien tippumista puusta yksi kerrallaan.  Olenkin tässä salaa viritellyt shorttilistaani ja pienin näykkäyksin jo maistellut sen antia. Uskoisin jatkavani tämän maistelu-Menun parissa ellei ravintolan henkilökunta minulle vahvasi muuta suosittele.

Euroopassa Italian sekä Espanjan indeksit ovat näyttäneet tietä alemmaksi. En tiedä ovatko ne tiennäyttäjiä muille, mutta molemmat kaverukset ovat tiputuksensa jälkeen muodostaneet erehdyttävästi karhulipulta haiskahtavan muodostelman.  Italian indeksi lepäilee roolinvaihtotasolla Espanjan indeksin kurottaessa hennoin yrityksin yläpuolisen aukon suuntaan aivan kuin armoa anoen.

Saksan DAX on muodostanut pienen lipun tai kiilan 50d EMA tasolle. Onko tämä nyt sitten vain lepuutusta tulevia kevätkarkeloita ennen vai onko nyt syytä kiristää turvavyötä ja tarrata tiukemmin vuoristoratavaunun penkinreunoista? Sen kun tietäisi, niin kutsuisivat varmastikin erilaisiin talenttiohjelmiin ennustelemaan mitä erikoisimpia asioita.

Helsingin oma poika OMXH25 on jaksanut terhakkaasti nostaa nenäänsä pienen pudotuksen jälkeen. Aikaisempi nousun huippu on aivan sormeiluetäisyydellä. Tästä voimme olla iloisia ja hörpätä sen kunniaksi toisenkin suullisen jo hieman viileäksi päässyttä kahvia. Jottei nyt kuitenkaan innostuta liikaa, on indeksiin viritetty erittäin vaarallisen näköinen mahdollisuus negatiiviseen divergenssiin hinnan ja MACD-histogrammin välille.  Kokonaisuudessaan tämä kierros jättää minulle sellaisen olon, että uutisotsikot osakesijoittajien paluusta markkinoille saa minut vetäytymään puolustuslinjoille. Olenhan tunnetusti arkajalka, joka mieluummin kotiuttaa voitot hieman liian aikaisin, kuin antaisin niiden kasvaa täyteen mittaansa.

Toivotankin hyvää kevättä kaikille rohkeille ja optimisteille. Minä jatkan stoppieni kiristelyä.

Matias

www.matiassavolainen.com

 

  

Related Posts