Markkinakatsaus

Jo varsin suurella todennäköisyydellä korjausliike päättyi jo tai se ei ainakaan enää oleellisesti syvemmälle uppoa indeksitasolla. Viikolla kiskaistiin jo iloisesti ylös, parhaat kotimaiset osakkeet jopa parikymmentä prosenttia välipohjastaan. Viikon lopulla liike kuitenkin hiipui sen verran laimeaksi, että pidän mahdollisena vielä yhtä reippaampaa nykäystä alas, jolloin testattaisiin vielä tehty välipohja. Käänteissä liike edestakaisin kestää usein aikansa, kuten viikko sitten jo totesin.

Aivan perinteisiä testirajojakaan ei vielä ole puhkaistu. Daxissa 100 päivän ja 12 kk:n liukuvat tulevat vastaaa 6500:ssa, ja sehän ei aivan mennyt rikki. SP:ssa 12 kk SMA tulee vastaan vasta 1300 pisteessä, ja kyllä ne normaalisti nousumarkkinassakin silloin tällöin testataan droppien pohjilla. Viikko-oskillaattoritkaan eivät ole käyneet aivan niin syvässä kuin ne droppien pohjilla tuppaavat käymään.

Mutta mihinkään suureen rysäykseen en usko, ellei sitten tapahdu jotain dramaattista, kuten odottamaton rahalaitoksen konkurssi. Aika huonossa hapessahan Euroopassa erinäiset pankit ovat, mutta kyllä seuraukset olisivat niin hurjat, että keskuspankit ja poliittinen johto tekevät kaikkensa minimoidakseen sellaisen paukun vaikutukset. Sen verran tuoreessa muistissa on Lehman-helvetti.

Kesän läheisyyskin alkanee jo vaikuttaa eli markkinat hiljentyvät, ja kurssit voivat päätyä sahaamaan kapeaan haarukkaan. Itse ainakin treidailen lyhyellä frekvenssillä, ellei sentimentti vahvistu oleellisesti. Lyhyttreidaajalle tällaiset ajat voivat olla antoisiakin, siis korkean volitiliteetin aika. Sikäli kun pärjää sekä shorttien että longien kanssa.

Related Posts