Markkinakatsaus: Omena putoaa puusta ja pelko nostaa päätä

Sijoittajien optimismi on kasvanut markkinanousun myötä.  Jännä juttu, mutta omat epäilykseni nousevat samaa vauhtia toisten innon myötä.

Näkyvissä on viitteitä nousutrendin aikaisen pullbackin lähestymisestä. Ensimmäisenä silmiini pisti VIX-indeksin nousu 20dEMA yläpuolelle ja 1ATR kanavan testaus. Mikäli VIX painaa läpi 1 ATR kanavasta, on hyvin todennäköistä, että näemme vähintään 4 % dropin SPX:ssä.

S&P indeksin 20 päivän NH-NL on piirtänyt varoittavan divergenssin. Eilen NH-NL kasvoi, mutta tarkasteltaessa aamun hypäyksen tehneitä osakkeita päivän päätteeksi, näemme useimpien antaneen nousunsa takaisin ja kääntyneen laskuun. Merkittävää myös on havaita uusien 20 päivän pohjien kerhon kasvaminen.

Apple on hyvä esimerkki osakkeesta, joka teki samana päivänä historiansa tähänastisesti korkeimman huipun, 52 viikon huipun, ja tietenkin vielä kaikkien lyhyempien aikavälien huiput. Parabolinen liike, joka päättyy kovaan volyymiin ja suureen punaiseen toppitikkuun, ei ole varsinaisesti erityisen bulliksena pidetty setti.  Oma veikkaukseni onkin, että Apple tekee pienen pompun ja jatkaa sitten laskua kohti ensimmäistä alapuolella olevaa GAP-tasoa 480 ja kenties hakee vielä vauhtia aikaisemman 445 aukon laidalta.

 

Useat pelkäävät nousun loppuneen pullbackin tullessa. Tämä on paikka, jolloin on syytä olla avoinna ajatukselle, että tästä jatketaan vielä ylemmäksi, kunhan rivistöt saadaan vain ensin järjesteltyä.

 

Matias

www.sijoitaosakkeisiin.fi

www.sijoitaasuntoon.fi

 

Related Posts