Mitä ministeri tai kansanedustaja saa omistaa?

Mitä ministeri tai kansanedustaja saa omistaa kansan silmissä?

Jos jotakin omistaa, niin sen pitäisi ainakin olla kotimaista – muuten olet epäisänmaallinen ja tuet työpaikkavientiä. Jos omistaisit kiinalaisia tai venäläisiä yrityksiä kuten Homo Economicus ei olisi mitään asiaa ehdolle, vaikka tämä olisi kuinka järkevää sijoitusten hajautusta.

Jos sitten omistat kotimaisia yrityksiä herää heti epäillys kytköksistä, jääviydesta ja kotiinpäinvedosta. Olenkin tässä miettinyt onko itse asiassa mitään sellaista yritystä jonka kansa hyväksyisi? Fortum on paha-paha , vaikka mitä mahdollisuuksia säädellä energiaverotusta yms. Neste oil samasta syystä arvelluttava. Nokia ehkä vielä kävisi jos sitä ei olisi liikaa. Sensijaan operaattorit voisivat taas olla epäillyttäviä, varsinkin nyt kun viritellään laajakaistapalvelupakotteita.

Joku maakuntalehti kotiseudulta – Ilkka – voisi vielä olla OK.

Epäluuloisuus on nyt niin kärjistynyttä että kohta pitäisi ilmoitta S-etukortistakin.

Sitten vielä pitäisi olla töissä mieluummin lähes palkatta. Tulevan korotuksen jälkeinen yrityksen keskijohdon taso on aivan liikaa. Parempi olisi korkeintaan tuollainen lähihoitajan taso. Kansanedustajanhan pitäsii edustaa kansaa.

Mieluiten pitäisi olla köyhä eikä ymmärtää sijoittamisesta tai yritystoiminnasta mitään. Kansaedustakjaehdokkaaksi ryhtyminen on todellakin erittäin huono sijoitus ellet jo satu olemaan julkkis. Jostakin pitäisi haalia 20…40 k€ rahaa kampanjaan. Jos olet muuten melko tuntematon on tulos silti epävarma. Tuohon uppoaa jo suuri osa näistä "ylisuurista" palkoista, jos siis sattuu onnistamaan. Parempi laittaa kampanjarahat osakkeisiin, siinä keskimäärin voittaa…

Minusta on todennäköistä että juuri tämä mahdoton taloudellinen yhtälö panee kaivamaan kampanjarahoja epäillyttävistä lähteistä.

Suomen kansa saa juuri sellaisia edustajia kuin ansaitsee: Huonosti siviilielämässä muuten pärjääviä ihmisiä jotka eivät ymmärrä taloudesta tai yritystoiminnasta juuri mitään. Turha sitten valittaa kun BB-tason julkkikset ohjaavat valtiolaivaa karille!

Related Posts