Niin muuttuu maailma, ydinvoimaseni

Kun lukee noita vain reilut pari vuotta vanhoja lausuntoja, vaikutelma on hämmentävä.

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja Fortumin hallintoneuvoston jäsen Sanna Perkiö totesi itsestään selvyytenä, että kolmas ydinvoimalupa tulee vaalien jälkeen. Perkiötä ei kuitenkaan edes valittu nykyiseen eduskuntaan ydinvoimaloitten lupa-asioita edistämään.

Yhtään huonommaksi ei jäänyt Rautaruukin CEO Sakari Tamminen, joka ilmoitti, että kolmas voimala olisi rakennettu hakijoiden ”omilla rahoilla”.  Olisiko Tammisella enää vastaavaa luottamusta sitoa Rautaruukkia ko. hankkeeseen?

Sanotaan, etteivät suuret sanat suuta halkaise. Kun ydinvoimalan rakentaminen on kuitenkin tulevaisuuteen hyvin pitkään vaikuttava hanke, hiukan enemmän kaukonäköisyyttä kaipaisin noissa vain 2,5 vuotta vanhoissa lausunnoissa.

Mikähän mahtaa esim. olla suomalaisten paperitehtaiden energiantarve sanokaamme 40 vuoden kuluttua?

Related Posts

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com