Nordea uskoo syksyn pörssiralliin

Alkuvuoden huolenaiheet, erityisesti Kiinan, Venäjän ja Brasilian talouskasvuun liittyvät, ovat hellittäneet ja Nordea kertoo nostavansa osakkeet ylipainoon.

Alkuvuosi on antanut mukavaa tuottoa osakesijoittajalle ja laskevat korot ovat auttaneet korkosijoittajaa. Kun korot ovat painuneet yhä syvemmälle nollan alapuolelle, on sijoittajien jatkossa haettava tuotto osakemarkkinoilta.

Syksyyn lähdettäessä taivaanranta on selkiytynyt aiemmista huolista, ja kasvuodotukset ovat Nordean mukaan vakaammalla pohjalla. Kevään ja kesän aikana talousluvut maailmalta ovat vakautuneet, eivätkä talouden alamäestä kertovat varoitusvalot välky. Erityisesti kehittyvien maiden tilaa on kyseenalaistettu, mutta nyt niistä on saatu merkkejä käänteestä parempaan.

Kehittyvien maiden ohella myös suomalaisilla osakkeilla on nostetta. Syklisenä markkinapaikkana Helsingin pörssi pärjää tyypillisesti hyvin nousumarkkinassa. Riippuvuus kehittyvistä markkinoista, kotimarkkinayhtiöiden ilahduttavat tuloskäänteet sekä odotukset kasvavista osingoista tukevat myönteisempää Suomi‐näkemystä.

Related Posts