Olemme karhumarkkinalla

Sijoittaminen

Teknisen kurssikäyräanalyysin mukaan olemme karhumarkkinalla ja kurssit ovat putoamistrendissä. Kurssit (S&P 500 indeksi) on alle 200päivän liukuvan keskiarvonsa ja teknistä analyysiä käyttävät pitävät tätä karhumarkkinana. Karhumarkkinalla osakkeet keskimäärin laskevat ja härkämarkkinalla nousevat.

Teknisen analyysin avulla pystyy välttämään pahimmat kurssipudotukset. Salkun kehityksestä tulee tasaisempaa ja vakaampaa.

Liukuva keskiarvo on keskiarvo tietystä määrästä kurssipäiviä. Esimerkiksi 20 päivän liukuva keskiarvo tarkoittaa edellisten 20 pörssipäivän (yhden kuukauden) keskimääräistä kurssiarvoa. Oheisessa ”Yahoo Finance” palvelun kuvassa on S&P indeksi ja sen 20 ja 150 päivän liukuvat keskiarvot.

Strategia toimii seuraavasti: Osakkeista ollaan poissa, jos osakeindeksi (esim S&P 500) on sekä 20päivän että 150 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella. Tämä strategia olisi viimeisten vuosien aikana toiminut. Pahimmat kurssipudotukset olisi pystynyt välttämään.

Tällä hetkellä kurssikäyrä on sekä 20 päivän että 150 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella. Olemme siis karhumarkkinalla ja osakkeista pitäisi nyt ainakin teknisen analyysin mukaan pysyä etäällä. Olisi parempi pitää käteistä kuin osakkeita.

Kuvan lähde:  wikimedia

Vastaa

Related Posts