Omat rahat: Euro vahvistunut voimakkaasti

Perjantaina euron vahvistuminen jatkui ja vahvistui, mikä heilautti Taalan ja Australian taalan "voimakas osto" -tilaan.

Eli toisin sanoen USD ja AUD ovat nyt yli 4% halvempia euroon verrattuna kun vertilutaso on 100 päivän liukuva keskiarvo. Strategiani mukaan pitää siis nyt ostaa USD ja AUD -noteerattuja osakkeita ja myydä SEK, NOK ja Euro-noteerattuja osakkeita. Koska salkussa ei ole enää SEK-osakkeita pitää myydä ylipainossa olevia Euro-salkkua ja NOK-osakkeita.

Näin vahvat ja nopeat muutokset ovat melko epätavallisia – takana jenin tukiostot?

 

USD GBP AUD SEK HKD SGD NOK JPY
4.62% 2.52% 4.70% -1.35% 4.96% 3.25% -0.34% 2.20%

5 thoughts on “Omat rahat: Euro vahvistunut voimakkaasti

 1. USD/EUR – outo ilmiö

  On outo ilmiö, että dollari on heikentynyt nyt maailman levottomuuksien – Japanin ongelmat ja Libyan sota – iskiessä päälle. Yleensä maailman levottomuudet ovat vahvistaneet dollaria, joka on tulkittu turvasatamaksi levottomuuksissa.
   

  1. Samaa mieltä.

   Minulle on

   Samaa mieltä.

   Minulle on alkanut tulla sellainen tunne että sijoittajat kavahtavat USA:n valtion velkaongelmaa. Euroalueella on kyllä samantyyppinen ongelma mutta minusta se on hieman rajoittuneempi vaikka euroa on sen varjolla yritetty tietoisesti laskea antamalla euroalueen kriisistä synkkä kuva. Musta FIM:n Engdahl on yleensä ollut perillä näistä jutuista aika hyvin.

   Veikkasin tänään ihan samalla tavoin kuin Lars että dollari edelleen heikkenee. Mutta ei mulla ole mitään kristallipalloa. 

   1. Lars:n arikkelistä sai minun

    Lars:n arikkelistä sai minun mielestä sen käsityksen että Euro voisi jo kohta alkaa heiketä. Dollarin ja Euron välinen suhde on jo pitkään vaihdellut aika kapeassa vaihteluvälissä ja nyt Euro on jo teknisessä mielessä aika vahva. Olen teknisen analyysin perusteella sitä mieltä että Euro alkaa kohta heiketä.

   2. Taalan heikkoutta

    …tai euron vahvuutta on jatkunut trendimäisesti n. 100 päivää. Yksi jos toinenkin FX-"expertti" on ihmetellyt asiaa ja arvioinut paineen loppuvan tästä trendistä. Toivottavasti ovat oikeassa, näin vahva euro ei ole hyvä asia euroopan teollisuudelle. Mutta juuri nyt taala on halpaa ja siirrään sijoituksia vähitelleen eurosta taalaan.

    Päivän FT:stä (Lex):

    The dollar is stuck in its inverse relationship with the oil price, while stocks and and commodity prices are positively correlated

    Elitällä hetkellä öljyn hinnan nousu korreloi heikkenevän taalan kanssa.

Comments are closed.

Related Posts